Cum se gateste halloumi

Cum se gateste halloumi?

Invatati cum sa gatiti branza halloumi. La gratar sau la tigaie – cu siguranta va fi o placere in a putea gati acest preparat acasa. Savurati-l singur sau cu o garnitura potrivita, precum o salata. Reteta originala de halloumi va va impresiona cu siguranta!

Cei mai multi oameni asociaza branza Halloumi cu Grecia, dar de fapt isi are originea in Cipru in perioada medievala bizantina, apoi a castigat popularitate in restul regiunii Orientului Mijlociu. In mod traditional, se face cu un amestec de lapte de capra si oaie, insa, in tarile in care este dificil sa se obtina acest lapte, poate fi facut si cu lapte de vaca. Halloumi are o textura distincta in straturi, similara cu mozzarella si are o aroma sarata datorita faptului ca este pusa in saramura.

Cum se prajeste halloumi?

Taiati halloumi-ul in felii groase de 1 cm. Preincalziti o tigaie la foc mediu. Daca folositi antiaderenta, nu este nevoie sa adaugati ulei in tigaie, dar daca nu, adaugati un strop de ulei de masline. Adaugati feliile de halloumi in tigaie si gatiti timp de 1-2 minute pana cand se rumenesc, apoi intoarceti-le si gatiti cealalta parte pentru inca 1-2 minute.

Cum sa faceti halloumi la gratar?

Preincalziti gratarul. Taiati halloumi-ul in cuburi de marimea unei muscaturi, apoi treceti-o pe o frigaruie. Ungeti usor halloumi-ul cu putin ulei de masline, apoi gatiti timp de 5 minute, intorcandu-l regulat, pana cand devine maro auriu pe toate partile.

Odata ce ati deschis pachetul de halloumi, va puteti pastra resturile negatite in doua moduri. Daca intentionati sa utilizati halloumi destul de repede, pastrati pur si simplu intr-un recipient etans sau intr-o punga de sandvis timp de pana la 3 zile. Pentru a prelungi durata de viata, faceti o saramura simpla amestecand 2 cani de apa cu 2 lingurite de sare. Se amesteca pana cand sarea se dizolva, apoi se toarna peste restul de halloumi intr-un recipient ermetic si se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani.

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro