In Franta, creierul de porc este considerat o delicatesa si multi dintre compatriotii nostri l-au gustat. Cu toate acestea, multe gospodine inca se refera la acest produs secundar cu dispret sau chiar cu suparare, ocolindu-l. Principala problema este ca nu toata lumea stie cum sa proceseze si sa gateasca corect creierul de porc, si pentru ce feluri de mancare sa il foloseasca. Acest produs secundar este considerat gustos atunci cand este prajit sau gatit corespunzator. Creierul fiert poate fi folosit pentru salate, pateuri. Inabusit in smantana sau cu legume, este, de asemenea, fraged si gustos. Posibilitatea de a-l gati in mai multe moduri va diversifica semnificativ meniul familiei, mai ales ca acest produs este relativ ieftin.
Continutul caloric al vasului: 892 kcal, valoarea calorica la 100 g: 93 kcal.
Ingrediente:
Clatiti creierul, inmuiati-l timp de 2 ore in apa rece, fara a uita sa schimbati periodic apa. Clatiti din nou subprodusul de porc, turnati apa clocotita peste el si curatati pelicula. Se taie creierul in bucati mici, se pune in bolul slow cooker-ului. Se curata ceapa de coaja, se taie in cuburi. Adaugati jumatate din ceapa peste creier. Puneti o frunza de dafin deasupra. Sare si piper dupa gust. Se toarna un pahar de apa in vasul de gatit. Porniti aparatul prin selectarea programului potrivit. Setati cronometrul pentru 30 de minute. Dupa timpul indicat, scoateti creierul din vasul multicookerului, decantati excesul de lichid si indepartati frunza de dafin. Puneti creierul intr-o carafa de blender sau intr-un borcan de amestecare daca il macinati cu un blender de imersie. Se spala si se usuca bolul multicookerului. Puneti untul in castron. Porniti aparatul selectand programul "Prajire" sau "Coacere". Asteptati ca untul sa se topeasca, adaugati ceapa si prajiti-o pana cand devine aurie. Puteti praji ceapa intr-o tigaie in timp ce se fierbe creierul. Se pune ceapa prajita peste creier, se toaca in pateu. Ramane sa punem pateul in matrita si sa-l racim, lasandu-l cateva ore la frigider.