fbpx

Cum sa scapi de sughit

Toate persoanele s-au confruntat cu problema sughitului, in special in anumite situatii, care au devenit destul de neplacute din cauza unei astfel de afectiuni. Intotdeauna sughitul poate aparea indiferent de varsta sau gen, fapt pentru care oricine trebuie sa stie cum sa rezolve o astfel de problema, pentru ca situatia sa nu devina una stanjenitoare. Asadar, in cazul in care si tu suferi deseori de o astfel de afectiune, este bine de stiut ca sughitul poate disparea in totalitate, rapid, mai ales daca sunt urmate anumite tehnici. Pentru a scapa cat mai repede de sughit, iata ce trebuie sa faci:

Bea apa

Sughitul poate aparea in momentul in care muschiul care se afla intre plamani si stomac incepe sa se contracte in mod involuntar. Asadar, fiecare contractie determina si inchiderea brusca si rapida a corzilor vocale, fapt pentru care sughitul se produce instant. Una dintre cele mai des intalnite cauze ale acestei afectiuni este determinata de ingerarea alimentelor, precum si de consumul de alcool. Pentru a scapa cat mai repede de o astfel de afectiune, intotdeauna este recomandat sa se consume apa. Aceasta va avea rolul de a calma intreg organismul intr-un timp scurt, iar tu vei putea scapa de sughit.

Totusi, este important de mentionat faptul ca in momentul in care alegi sa consumi apa pentru a scapa de sughit, va trebui sa o consumi incet, cu inghitituri mici, pentru a evita declansarea altor reactii ale organismului, care pot fi destul de stanjenitoare mai ales in public.  Mai mult de atat, ai grija ca apa pe care o consumi sa fie plata, deoarece apa carbogazoasa nu va ajuta deloc. De cele mai multe ori, o astfel de bautura va amplifica sughitul. Asadar, ai rabdare si incearca sa te calmezi singur, band apa.

Tine-ti respiratia

Unul dintre cele mai faimoase trucuri pentru a scapa complet de sughit este aceea de a-ti tine respiratia. Totusi, pentru ca tehnica sa aiba si un rezultat, este bine de stiut ca trebuie sa iti ti respiratia doar pentru cateva secunde. De cele mai multe ori se aplica regula de 10 secunde, adica 10 secunde iti tii respiratia si 10 secunde incerci sa respiri calm si relaxat.

In acest mod, vei putea combate cu succes sughitul.

Respiratia

Chiar daca tehnica de a iti tine respiratia poate fi una extrem de utila, indiferent daca o abordezi pe aceasta sau cea in care bei apa, intotdeauna respiratia ta trebuie sa fie una cat mai usoara. Asadar, evita sa inhalezi o cantitate mult prea mare de aer, ci mai degraba incearca sa ramai cat mai linistit. In acest mod, vei putea avea posibilitatea de a scapa complet de sughit, fara a fi nevoie sa inghiti cantitati foarte mari de apa sau sa ametesti de la timpul petrecut tinandu-ti respiratia.