Celulita reprezinta distributia anormala a tesutului adipos, fapt pentru care aceasta apare ca si o umflatura sau ca avand textura cojii de portocala. De cele mai multe ori, aceasta tulburare este destul de intalnita, mai ales in cazul femeilor, dupa perioada pubertatii. Celulita apare mai ales in anumite zone ale corpului printre care se numara coapsele, soldurile, fesele si picioarele. Aceasta poate avea un aspect destul de inestetic, fapt pentru care multe femei incearca sa rezolve o astfel de problema.

Pentru a scapa cat mai rapid de celulita trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

Alimentatia

Intotdeauna alimentatia joaca un rol important, mai ales atunci cand vine vorba de aspectul corpului. Pentru a scapa cat mai rapid de celulita se recomanda o alimentatie sanatoasa, care nu are un aport mare de sare, zahar sau grasimi. Asadar, o alimentatie “light” este ideala, mai ales cand vine vorba de eliminarea tesutului adipos de pe corp. Mai mult de atat, pentru rezultate vizibile, se recomanda si consumul unui aport caloric moderat, adica numarul de calorii consumate zilnic trebuie sa sustina un stil de viata sanatos. Pentru calcularea unui numar de calorii corect, se recomanda vizitele la nutritionist. Pe baza istoricului medical acesta poate concepe o dieta sanatoasa, pentru fiecare pacient in parte. Este bine de stiut ca fiecare om are nevoile sale, iar dietele nu sunt intotdeauna universale.

Totodata, se recomanda si consumul zilnic de lichide, in asa masura incat corpul sa se poata hidrata in mod corespunzator. In functie de indicele corpului, este nevoie de o cantitate de lichide, iar de cele mai multe ori, specialistii recomanda consumul a 2 litri. In acest mod, corpul va putea elimina foarte usor toxinele.

Sportul

Inclusiv sportul joaca un rol esential, mai ales atunci cand vine vorba de celulita. Prin intermediul sportului se pot arde grasimi de pe intreg corpul. Totusi, daca anumite parti sunt destul de afectate de problema celulitei, se recomanda ca doar anumite grupe de muschi sa fie antrenante. De cele mai multe ori, acestea se vor dezvolta armonios, in timp ce tesutul adipos va disparea complet.

In cazul in care se doreste o silueta armonioasa, atunci este nevoie inclusiv de ajutorul unui trainer, care va putea sa ofere indrumare in acest proces, care poate lua destul de mult timp. In acest mod, rezultatele finale vor fi de lunga durata, in timp ce stilul de viata va fi schimbat complet.

Interventii medicale si masaj

In anumite situatii este nevoie de interventii la o clinica specializata. Printre cele mai populare interventii care pot ajuta la eliminarea completa a celulitei se numara si liposuctia. Totusi, este important de stiut ca dupa o astfel de interventie este intotdeauna necesar sa se ia in calcul si faptul ca stilul de viata trebuie schimbat complet, in asa masura incat aceasta problema sa nu mai apara.

De altfel, si masajul s-a dovedit a fi eficient, in special daca este efectuat de profesionisti. In urma sedintelor de masaj pielea isi va pierde aspectul de coaja de portocala.

Sursa foto: https://pearlbeauty.ro/wp-content/uploads/2018/12/tip-de-celulita-1030×659-1.jpg