fbpx
Cum sa ramai insarcinata

Cum sa ramai insarcinata

In realitate procesul de a ramane gravida este unul destul de complicat si deseori acesta depinde de anumiti factori, care pot fi destul de importanti. Multe persoane tin cont de varsta la care doresc sa conceapa un copil, insa acestea uita complet si de stilul de viata, precum si de alimentele consumate in mod frecvent, care pot avea un impact major asupra corpului. Aceste aspecte ar putea afecta de cele mai multe ori fertilitatea. Asadar, pentru a creste sansele de a ramane insarcinata trebuie sa se tina cont de urmatoarele:

Perioada de ovulatie

Toate sarcinile incep cu intalnirea dintre spermatozoid si ovul, insa acesta va fi fertilizat doar in 24 de ore, imediat dupa ovulatie. Asadar, pentru ca sansele ca o sarcina sa aiba loc, este important ca actul sexual sa se desfasoare in perioada fertila a ciclului menstrual. De cele mai multe ori, ovulatia va avea loc in ziua 14 a ciclului mensural. Totusi, in functie de fiecare organism, aceasta zi poate sa difere de la o femeie la alta, in functie de ciclul menstrual pe care acestea il au.

Pentru a se afla care este perioada de ovulatie, se pot folosi teste de ovulatie, care se gasesc la orice farmacie.

Alimentatia sanatoasa

Pentru cresterea sanselor de a ramane insarcinata, o femeie trebuie sa tina cont si de importanta dietei. Asadar, este recomandat sa se consume alimente bogate in nutrienti la fiecare masa, dar si sa se pastreze un indice caloric echilibrat. De cele mai multe ori, atat kilogramele in plus, precum si cele in minus pot avea un efect negativ asupra fertilitatii.

Mai mult de atat, pentru a se asigura faptul ca organismul primeste aportul necesar de vitamine, saruri si minerale se poate opta pentru consumul unui supliment alimentar ce poate fi administrat zilnic. In acest mod, corpul va primi toti nutrientii de care are nevoie.

Totusi, este important de mentionat faptul ca utilizarea in exces a unor astfel de produse poate fi nociva pentru corp. Asadar, este recomandat ca inainte de administrarea oricarei medicatii sa se consulte parerea medicului cu privire la aceasta. Intotdeauna medicii vor putea oferi opinii pertinente pentru fiecare femeie, in functie de organismul acesteia. Mai mult de atat, este nevoie inclusiv de un set de analize, pentru a se observa daca organismul este sanatos.

Eliminarea factorilor nocivi

Numarul factorilor ce pot afecta in mod negativ fertilitatea este destul de mare, iar acestia depind  de stilul de viata, mediu si alimentatie. Asadar, este recomandat ca in momentul in care se doreste conceperea unui copil sa se ia in calcul renuntarea la tutun. Acesta poate sa reduca fertilitatea considerabil si chiar poate exista riscul de avort spontan. Mai mult de atat este important sa se renunte si la alcool din cauza faptului ca acesta poate sa provoace cicluri neregulate.

In cazul persoanelor cu un stil de viata agitat, este bine de stiut ca stresul are un efect negativ asupra fertilitatii, asadar se recomanda terapia sau chiar schimbarea stilului de viata, in cazul in care se doreste un copil.

Alte articole interesante...

leucocite in urina
Prezența leucocitelor în urină este o descoperire cu semnificație clinică importantă, care nu trebuie trecută […]
Cum se descarcă certificatul verde
Certificatul verde, cunoscut și sub denumirea de certificat digital COVID-19, este un document important care […]
Cum să folosești frunzele de nuc în tratamentul pentru păr
Frunzele de nuc sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății părului. Bogate în vitamine, […]
protetica dentara Implant Studio Bucuresti
Trecerea timpului, obiceiurile vicioase, igiena deficitară, anumite traumatisme sau accidente pot duce la pierderea unuia […]
Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble îți oferă 10 sfaturi utile pentru […]
Ce activități fizice poți face dacă ai probleme cu inima
A avea probleme cardiace nu înseamnă că trebuie să te retragi complet de la activitățile […]
Cum să îți dai seama singur atunci când ai un accident vascular celebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care poate avea consecințe severe asupra sănătății […]
Cum să previi și să tratezi nasul înfundat
Posibile cauze ale nasului înfundat Un nas înfundat, sau congestia nazală, poate fi cauzată de o varietate de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro