fbpx

Cum să îmbraci copilul în funcție de anotimpuri

În funcție de temperatură și de-a lungul anotimpurilor, nu este întotdeauna ușor și evident când ești părinte tânăr, să știi cum să îmbrăci bebelușul în funcție de anotimpuri și ce haine să alegi. În acest articol, te vom ajuta să afli cum să-ți îmbraci bebelușul în funcție de anotimp.

Bebelușilor le este greu să-și regleze singuri temperatura. De aceea, este greu de știut dacă să îi acoperi prea mult sau mai puțin. În general, îmbrăcăm nou-născutul așa cum ne-am obișnuit să ne îmbrăcăm: iarna când este frig, ne acoperim și vara când este cald, ne îmbrăcăm în haine mai ușoare. Dar, deoarece bebelușii nu se mișcă încă, este totuși necesar să se ofere un strat suplimentar de îmbrăcăminte, iarna și vara.

Cum să îmbraci copilul iarna?

Doar pentru că este prea frig afară nu înseamnă că un copil trebuie să stea înăuntru. Un body pentru bebeluș cu mâneci lungi sub haine îl va ajuta să-i țină de cald. De asemenea, poți pune un alt strat de îmbrăcăminte, care va fi îndepărtat în cazul creșterii temperaturii, dar fără exces și menținând-o la minimum.

Trebuie să te gândești mai întâi la cap pentru că este cel mai important lucru pentru un copil mic. Prin urmare, este necesar să te asiguri că poartă o pălărie/glugă sau o eșarfă mică care să îi protejeze gâtul. Picioarele și mâinile sale, precum și celelalte extremități ale corpului său sunt, de asemenea, printre locurile de urmărit. Dacă un copil merge pe jos, este indicat să îl îmbraci cu un costum complet sau salopetă care să fie perfect adaptată. În funcție de temperaturile de iarnă, le poți alege căptușite cu lână. Nannie oferă o colecție de salopete pentru bebeluși moi și calduroase, cu animale, personaje de desene animate sau chiar supereroi, care îi vor permite micuțului tău să fie adăpostit și ferit de frig.

Cum să îmbraci copilul vara?

Vara, este la fel de important să te asiguri că micuțul tău poartă hainele potrivite pentru bebeluși. Dacă ție ți-e prea cald să porți mâneci lungi, micuțul tău va fi transpirat. Acesta este motivul pentru care nu îl vei îmbrăca la fel ca iarna, dar din moment ce bebelușii nu sunt foarte activi în primele luni de viață, vor trebui să aibă un strat suplimentar în salopetă.

Pentru zilele de vară, ar trebui să preferi maiourile pentru a îmbunătăți circulația aerului și   pentru a evita transpirația și pentru a-l proteja de soare. Capul trebuie să fie acoperit, pentru a evita insolația. Ideal este să-și lase partea inferioară a corpului la aer, pe de altă parte partea superioară trebuie să fie mereu protejată, mai ales de curenți de aer.

Cum să îmbraci copilul primăvara și toamna?

Anotimpurile ploioase, primăvara și toamna necesită îmbrăcăminte impermeabilă pentru bebeluși: haină impermeabilă și încălțări pentru micii plimbători.

Ar trebui să alegi un body cu mâneci scurte dacă vremea este blândă și să te gândești întotdeauna la un strat suplimentar pentru copiii mici care încă nu sunt foarte activi.