fbpx
cum sa faci flotari

Cum să faci flotări

Flotările sunt unul dintre acele exerciții care sunt incluse practic în fiecare antrenament, deoarece sunt eficiente, nu necesită echipament și pot fi făcute oriunde, atâta timp cât aveți un pic de spațiu pe podea. Asta nu înseamnă însă că sunt ușoare și poate fi nevoie de ceva antrenament înainte de a le face eficient Dacă ești începător, poate fi descurajant să știi de unde să începi. Iată câteva sfaturi despre cum să faci flotări cu o formă corectă, precum și câteva variații ale acestui exercițiu versatil.

Beneficiile flotărilor

Dacă de fiecare dată când ți se cere să faci flotări în timpul unui program de antrenament, strategia ta este să petreci atât de mult timp ajustându-ți mâinile și genunchii/picioarele încât să eviți să faci vreuna înainte de a fi timpul să te ridici și să faci un alt exercițiu, ei bine... asta e relatabil. Dar, de asemenea, probabil că îi faci corpului tău un deserviciu.

"Cel mai important beneficiu și cel mai necunoscut este că o flotări este un exercițiu pentru tot corpul", spune Arnie Gaither, CPT. "Mulți oameni cred că îți lucrezi doar pieptul, brațele și umerii. Aceștia, bineînțeles, sunt activați, dar pentru a face o flotare corect, trebuie să vă angajați și nucleul, spatele și picioarele. La fel ca o planșă, flotările lucrează stabilizatorii și fandele musculare. Per total, flotarea face mult mai mult decât să tonifice și să întărească partea superioară a corpului."

Ele vă pot ajuta și dincolo de sala de sport. "Flotările vizează mușchii pieptului, umerilor și părții superioare a spatelui, îmbunătățind puterea pentru provocările fizice de zi cu zi, cum ar fi ținerea unei sacoșe de cumpărături sau a unui copil", spune expertul în fitness Christine Bullock. Pentru că nucleul tău stabilizează mișcarea, forța abdominală este un bonus. Așa că data viitoare când te vei trezi cărând fără efort toate cumpărăturile sau pachetele interminabile de livrare în casă, poți mulțumi parțial flotărilor.

Cine ar trebui și cine nu ar trebui să facă flotări?

Flotările sunt exerciții cu șanse egale, ceea ce înseamnă că aproape toată lumea le poate face. (Exemplu: Actorul Jack Palance a făcut mai multe flotări cu o singură mână pe scenă după ce a câștigat un Oscar, la vârsta de 73 de ani). "Oricine fără leziuni poate încerca o flotare", spune Bullock. Dacă aveți leziuni la umăr, piept sau la nivelul trunchiului, consultați mai întâi un medic sau un fizioterapeut, dar în rest, există variații și modificări pe care le puteți face pentru a le face mai ușoare sau mai dificile, în funcție de necesități.

Adaugă Gaither: "Dacă sunteți fizic capabil să ajungeți într-o poziție de planșă în picioare sau în genunchi, atunci ar trebui să le faceți".

1. Cum să faci o flotare corectă

"Gândește-te la o flotare ca la o scândură în mișcare", spune Bullock. Iată instrucțiunile ei pentru a vă ajuta să vă fixați forma.

  • Puneți-vă mâinile la o distanță egală cu cea a umerilor sau puțin mai mare. Dacă trageți o linie dreaptă de la piept/nasture în jos, aceasta ar trebui să fie direct deasupra unghiilor degetului mare. "În funcție de puterea și experiența ta, mâinile ar trebui să fie înclinate într-un mod care să ți se pară confortabil. Eu prefer ca degetul mijlociu să fie îndreptat direct spre mine", spune Bullock.
  •  Așează-ți picioarele la o distanță egală cu lățimea umerilor sau mai mare.
  • Cu corpul ca o linie dreaptă din vârful capului până la călcâie, încordați nucleul și fesele, apoi priviți cu câțiva centimetri în fața degetelor pentru a prelungi gâtul.
  • Începeți să îndoiți coatele până la un unghi de 90 de grade sau mai puțin. Coatele trebuie să fie la câțiva centimetri de corp, astfel încât forma să arate ca o săgeată dacă priviți de sus în jos. Mulți oameni au coatele evazate în formă de "T".
  • Faceți o pauză, apoi împingeți în podea, continuând să angajați nucleul și fesele pentru a vă împinge din nou în poziția de planșă.

Alte moduri de a face flotări

Există diferite moduri de a schimba flotările, fie că doriți să variați nivelul de dificultate sau pur și simplu să încercați ceva nou.

2. Flotări pe genunchi

Aceleași instrucțiuni ca mai sus, dar cu genunchii pe pământ. Această modificare face ca flotările să fie mai ușoare dacă sunteți la început, deoarece împingeți mai puțin din greutatea corpului.

3. Flotări în poziție înclinată

O altă modalitate de a reduce cantitatea de greutate corporală pe care o împingeți este să vă puneți mâinile pe o canapea sau o bancă ridicată. Urmați aceleași instrucțiuni ca și în cazul flotărilor standard de mai sus.

4. Flotări declinate

Folosiți instrucțiunile standard pentru flotări, dar puneți picioarele pe o canapea ridicată, o bancă sau o minge medicinală. Acestea îți lucrează mai mult partea superioară a pieptului.

5. Flotări în formă de triunghi sau în formă de diamant

Prin schimbarea poziției mâinilor, puteți activa diferiți mușchi ai pieptului și ai brațelor. Bullock sugerează flotări triunghiulare, în care mâinile sunt în formă de triunghi direct deasupra inimii. Deoarece mâinile sunt într-o poziție mai îngustă, vă aflați într-o poziție mai puțin stabilă decât în cazul flotărilor standard. Pe lângă faptul că lucrează toți ceilalți mușchi, flotările în triunghi întăresc în primul rând tricepsul.

6. Flotări coturi-spate

Gaither spune că el personal folosește doar două poziții diferite pentru mâini și coate, cotul ușor îndoit și cotul drept în spate. Pentru flotările cu coatele în spate, urmați instrucțiunile pentru flotările standard, dar țineți coatele drepte în spate și aproape de cutia toracică. Acest lucru va viza mai mult tricepsul, "dar nu vă înșelați, aceasta este încă o mișcare pentru tot corpul", spune el.

Indiferent de numărul sau de modificările pe care le faceți, flotările sunt o modalitate excelentă de a vă dezvolta forța și cu cât le faceți mai des, cu atât vor fi mai ușoare. "Intensitatea flotărilor ține de unghiuri", spune Gaither. "Un cerc mișto de a vă progresa flotările ar fi să începeți cu mâinile pe o bancă sau o canapea. Odată ce ești încrezător în efectuarea a cinci seturi de zece repetări, este timpul să treci la flotări în genunchi. Apoi flotări cu degetele de la picioare. În cele din urmă, facem cercul complet pentru a avea acum picioarele pe canapea sau pe bancă."

Alte articole interesante...

Cum sa tii de dietaregim timp de 7 zile
Dieta este importanta pentru menținerea unei stări de sănătate adecvate și a unei greutăți optime. […]
Cum sa ai un stil de viata sanatos
Viata sanatoasa este unul dintre cele mai importante obiective pe care oricine ar trebui sa […]
Cum si ce sa mananci atunci cand faci sala
Cand vine vorba de nutritie, lucrurile pot deveni usor complicate. Cu toate acestea, este clar […]
cum sa te ingrasi
In cazul in care te-ai decis sa iei in greutate, dar nu stii cum sa […]
cum sa slabesti rapid
Pentru multe persoane, kilogramele in plus pot reprezenta o problema. Asadar, multe dintre acestea opteaza […]
cum sa scapi de burta
Pentru multe persoane problema grasimii de pe burta este una destul de mare, fapt pentru […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro