Triunghiul reprezinta o figura geometrica, ce este realizata in urma uniunii dintre trei segmente care sunt inchise in trei puncte complet distincte, care nu sunt coliniare. De altfel, triunghiul reprezinta una dintre formele fundamentale care se regasesc in geometrie. Intr-un triunghi exista punctele A, B, C, iar de cele mai mult ori acestea sunt cunoscute si sub denumirea de varfuri ale triunghiului. Mai mult de atat [AB], [AC] si [BC] reprezinta laturile triunghiului, in timp ce BAC, ACB si ABC poarta denumirea de unghiuri interne ale triunghiului.

In ceea ce priveste triunghiurile, se poate realiza clasificarea acestora in functie de mai multe caracteristici, iar printre acestea se numara:

  • In functie de lungimea laturilor
  • In functie de felul unghiurilor

In momentul in care un triunghi este caracterizat in functie de lungimea laturilor, atunci exista mai multe tipuri, adica: triunghi echilateral (care prezinta toate laturile de lungimi egale) triunghi isoscel (unde doar doua laturi prezinta lungimi egale) si triunghi scalen (unde toate cele trei laturi prezinta dimensiuni complet diferite). Mai mult de atat, in momentul in care se care se creeaza o clasificare in functie de felul triunghiurilor, exista: triunghi ascutitunghic (prezinta unghiuri ascutite), triunghi dreptunghic (prezinta un unghi de 90 grade) si triunghi obtuzunghic (prezinta un unghi mai mare de 90 grade).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.