Inca de la aparitia sa pe piata, popcornul a fost un aliment gustos si popular in randul oamenilor. Este unul dintre cele mai indragite snack-uri, perfect pentru a fi savurat la cinema, acasa sau chiar la diferite evenimente si ocazii speciale. Dar cine a descoperit acest aliment delicios?
Daca ne uitam in istorie, putem vedea ca popcornul a fost descoperit de catre amerindieni cu mult timp inainte ca America sa fie colonizata. Ei cunosteau secretul facerii popcornului prin uscarea boabelor de porumb pe foc. This devenise o metoda de a face mancare rapida si usoara in timpul calatoriilor lor.
Descoperirea popcornului a avut loc probabil din greseala, cand boabele de porumb au fost puse pe foc pentru a verifica daca sunt inca bune de mancat si au inceput sa pocneasca. Astfel, amerindienii au realizat ca boabele de porumb pot fi transformate intr-un snack gustos si distractiv.
Initial, popcornul nu a fost privit ca un aliment de lux sau un produs industrializat, ci doar ca si o metoda de a consuma porumbul. Insa, odata cu industrializarea si imbutelierea, popcornul a devenit din ce in ce mai popular si mai accesibil pentru toata lumea.
In ziua de astazi, popcornul este un aliment international, consumat in toate colturile lumii si avand diverse arome si variante, de la dulce la sarat sau chiar picant. Este o mare sursa de distractie si gust pentru oameni de toate varstele.
Cine a descoperit popcornul? Amerindienii, prin metodele lor traditionale si simple de pregatire a acestui deliciu. Cei care isi doresc sa reinvete tehnica de a face popcorn la foc deschis, o pot face cu ajutorul masinilor speciale folosite de catre amerindieni cu sute de ani in urma.