fbpx

Cine a descoperit continentul america

Unul dintre cele mai fascinante momente din istoria lumii este descoperirea continentului America. De-a lungul timpului, au existat mai multe teorii și discuții legate de cine a fost cel care a descoperit această nouă lume. Deși majoritatea dintre noi am învățat în școală că America a fost descoperită de Cristofor Columb, realitatea este mult mai complexă și controversată.

Există mai multe teorii și povești care încearcă să explice descoperirea Americii. Una dintre ele spune că vikingul Leif Eriksson ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 500 de ani înainte de călătoria lui Columb. Se spune că în jurul anului 1000 d.Hr., Eriksson a navigat din Islanda în Groenlanda și apoi a ajuns pe coastele Americii de Nord, loc pe care l-a numit Vinland.

Un alt nume care apare în discuții legate de descoperirea Americii este cel al exploratorului chinez Zheng He. Se spune că în 1421, Zheng He a condus o serie de expediții în Oceanul Indian și în Oceanul Pacific, ajungând și în America de Sud. Totuși, această teorie nu este susținută de prea multe dovezi istorice.

Dar cel mai cunoscut dintre toți cei care au pretins descoperirea Americii este Cristofor Columb, un navigator italian care a navigat sub pavilionul Spaniei. În 1492, Columb a primit o misiune de la regina Isabella a Spaniei, de a găsi o rută spre Asia prin vestul oceanului Atlantic. În octombrie același an, Columb a ajuns pe insula Hispaniola, care acum face parte din Haiti și Republica Dominicană. Deși nu a ajuns în Asia, această expediție l-a făcut pe Columb cunoscut ca „descoperitorul” Americii și i-a adus statutul de erou.

Cu toate acestea, există unele persoane care contestă faptul că Columb ar fi descoperit de fapt continentul America. Ei susțin că America a fost deja populată de diverse triburi și civilizații, cum ar fi mayașii și aztecii, și că acestea nu pot fi ignorate în procesul de descoperire.

O altă teorie interesantă este cea a exploratorului armean Amerigo Vespucci. Se spune că Vespucci ar fi ajuns pe coastele Americii de Sud în 1501 și încă din primii ani ai secolului al XVI-lea, el a început să susțină că aceste teritorii nu fac parte din Asia, ci sunt un continent nou și nedescoperit. De asemenea, multe hărți și documente din acea perioadă se referă la America ca fiind „teritoriile lui Vespucci”, lucru care indică faptul că el ar fi putut avea un rol important în descoperirea acestui continent.

Indiferent de cine a fost cel care a descoperit continentul America, aceasta este o piatră de hotar în istoria lumii. Descoperirea acestui vast teritoriu a dus la schimbări majore în economie, politică, cultură și societate. Deși există mai multe povești și teorii care încearcă să explice acest eveniment, adevărul este că America a fost deja locuită de diverse triburi și civilizații înainte de sosirea exploratorilor europeni.

În concluzie, nu putem atribui descoperirea Americii unei singure persoane. Mai degrabă, putem spune că acest continent a fost descoperit de colecțivul de exploratori și navigatori care au avut curajul să se aventureze în necunoscut. Este important să ne amintim și să respectăm și povestea celor care au locuit acest pământ înaintea noastră, pentru că toți facem parte din istoria acestui continent.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro