fbpx

Ce inseamna cand iti curge apa din nas


Atunci cand ti se curge apa din nas, este un semn al unei reactii fiziologice prin care organismul incearca sa elimine agentii patogeni sau substantele iritante. Aceasta forma de eliminare este cunoscuta sub denumirea de secretia nazala sau rinoree.

In mod normal, glandele nazale produc mucus pentru a ajuta la curatarea si hidratarea cailor respiratorii. Cand apar iritatii sau infectii, glandele sunt stimulate sa produca mai mult mucus, ceea ce poate duce la aparitia secretiei nazale. De asemenea, congestia nazala poate contribui la acumularea mucusului in nas, ceea ce poate provoca mai multa secretie.

Cauza principala a secretiei nazale este inflamatia mucoasei nazale, care poate fi provocata de diverse factori precum raceala, gripa, alergiile sau iritantii chimici. In timpul unei infectii virale sau bacteriene, mucoasa nazala se inflameaza si secreta mucus pentru a lupta impotriva agentilor patogeni.

O alta cauza posibila a secretiei nazale este expunerea la alergeni, cum ar fi polenul, praful sau acarienii. In aceste situatii, organismul reactioneaza prin producerea de histamine, care declanseaza inflamatia si secretia nazala.

Simptomele asociate secretiei nazale pot varia de la persoana la persoana, dar cele mai comune sunt nasul infundat, senzatia de presiune in sinusuri, stranuturi si durere de cap. In cazul unei infectii, secretia nazala poate deveni densa si galbena sau verde, semn al acumularii de celule albe din sange care lupta impotriva infectiei.

Pentru a preveni si trata secretia nazala, este important sa se evite expunerea la factorii care o provoaca (iritantii chimici, alergenii) si sa se mentina o igiena adecvata a cailor respiratorii. Consumul de lichide, inhalarea aburilor si utilizarea medicamentelor antialergice sau decongestionante pot ameliora simptomele. In cazul unor infectii sau alergii severe, este recomandat sa se consulte un medic pentru un tratament adecvat.


Alte articole interesante...

Atunci când o femeie are cheaguri la menstruație, adică bucăți mici sau mari de sânge […]
Visele cu saruturi - semnificatie Visele cu saruturi - semnificatie Cand visezi o fata care […]
Cand plangi in somn, este posibil sa fii experimentat o stare de vis mai puternica […]
Visele pot fi adevarate surse de inspiratie si de intelegere pentru ceea ce se intampla […]
cand ti se zbate ochiul drept Ati observat vreodata cum vi se zbate ochiul drept […]
Ce inseamna când se zbate ochiul? Se întâmplă adesea să simțim o senzație neplăcută de […]
Vise cu intentii de omor Visul in care cineva vrea sa te omoare: semnificatii si […]
Ce inseamna cand visezi un copil in burta Daca ai visat un copil in burta, […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro