fbpx

Cate calorii are un sandwich?

Un sandwich poate fi un mod delicios de a obține nutrienții de care ai nevoie, dar depinde de ce sandwich-uri alegi și câte calorii conțin. Un sandwich poate avea între 200 și 600 de calorii, în funcție de ingredientele pe care le folosești și de cantitatea de ingrediente pe care o adaugi.

Cantitatea de calorii dintr-un sandwich depinde de tipul de carne pe care îl alegi și de cantitatea pe care o folosești. Carnea de pui are în general mai puține calorii decât cea de vită sau de porc, dar, dacă adaugi o cantitate mare de carne pe un sandwich, poate crește cantitatea de calorii. Adăugând sosuri sau alte condimente, poate crește cantitatea de calorii.

Alte ingrediente pe care le poți adăuga pe un sandwich pot avea efecte asupra numărului de calorii. O cantitate mare de brânză poate adăuga cantități mari de calorii, în timp ce adăugarea de legume cum ar fi roșii sau spanac poate reduce numărul de calorii. Adăugarea de grăsimi cum ar fi untul sau maioneza poate să adauge calorii.

Tipul de pâine pe care îl folosești poate avea un efect asupra numărului de calorii. Pâinea de secară are, de obicei, mai puține calorii decât pâinea albă, iar pâinea neagră poate conține și mai puține calorii.

Dacă îți dorești să îți limitezi numărul de calorii pe care le consumi prin sandwich-urile tale, poți folosi ingrediente cu conținut scăzut de grăsimi și calorii și să eviți adăugarea de condimente și sosuri. Poți alege să mănânci jumătate din sandwich și să salvezi restul pentru mai târziu.

În concluzie, cantitatea de calorii dintr-un sandwich depinde de ingredientele pe care le folosești și de cantitățile pe care le adaugi. Dacă îți dorești să îți limitezi caloriile, poți reduce cantitățile de ingrediente pe care le folosești și poți alege să mănânci jumătate din sandwich.