Un mic la gratar este una dintre cele mai populare preparate fast-food, fiind usor de accesat si in general accesibil bugetelor mari si mici. Acest produs ofera o aroma delicioasa si un gust deosebit, dar cei mai multi oameni se intreaba cat de sanatos este.
In primul rand, trebuie sa stiti ca un mic la gratar are un continut caloric relativ scazut. Unul singur contine aproximativ 290 de calorii, cu un procentaj mai mare de grasimi saturate. O cantitate mai mica de calorii poate fi obtinuta prin alegerea unei optiuni fara pui, deoarece aceasta are mai putin de 200 de calorii.
In ceea ce priveste grasimile, un mic la gratar poate avea intre 10-15 grame de grasimi, inclusiv grasimi saturate. Din acest motiv, este important sa se limiteze consumul de produse de tip fast-food, deoarece acestea pot avea un impact negativ asupra sanatatii.
In plus, micul la gratar contine o cantitate mare de sare, care se traduce prin un continut ridicat de sodiu. Un singur mic la gratar poate contine pana la 500 de miligrame de sodiu, ceea ce reprezinta aproximativ 20% din necesarul zilnic. Din acest motiv, este recomandat sa se limiteze consumul de produse de tip fast-food.
In general, consumul de produse de tip fast-food nu este recomandat. Cu toate acestea, daca alegeti sa mancati un mic la gratar, este important sa tineti cont de continutul caloric si sa limitati consumul lor. Este important sa nu uitati sa luati in considerare continutul de sare si grasimi. Prin urmare, puteti lua in considerare un mic la gratar ca o optiune ocazionala, dar nu ar trebui sa fie un aliment de baza.