fbpx

Cate calorii are un ananas?

Un ananas este una dintre cele mai populare fructe din lume, apreciat pentru gustul sau dulce si acid si aroma sa intense. Ananasul ofera o multime de beneficii nutritionale, inclusiv o cantitate mare de calorii. Daca va intrebati cat de multe calorii are un ananas, atunci sunteti pe calea cea buna.

In general, o bucata mica de ananas, care masoara aproximativ 5,5 cm in diametru, contine aproximativ 50 de calorii. Acest lucru inseamna ca, in functie de marimea fructului, puteti estima cantitatea de calorii pe care o veti consuma. De exemplu, o bucata de ananas de 10 cm in diametru contine aproximativ 94 de calorii.

In plus fata de calorii, ananasul contine vitamine si minerale esentiale. O bucata de ananas de dimensiunea unei bucati de paine contine, de exemplu, aproximativ 2,6 miligrame de vitamina C, care este esentiala pentru a mentine sistemul imunitar sanatos. O bucata de ananas de aceeasi marime contine aproximativ 0,1 miligrame de vitamina B-6, care ajuta la producerea de energie.

In concluzie, ananasul este un fruct excelent pentru a va bucura de un gust delicios si, in acelasi timp, pentru a va bucura de beneficiile nutritionale. O bucata mica de ananas, de aproximativ 5,5 cm in diametru, contine aproximativ 50 de calorii, in timp ce o bucata de 10 cm contine aproximativ 94 de calorii. In plus, ananasul contine vitamine si minerale esentiale, cum ar fi vitamina C si B-6.