fbpx
Cate calorii are o punga de chipsuri

Cate calorii are o punga de chipsuri?

Una dintre cele mai frecvente intrebari adresate de catre persoanele care incearca sa urmeze o dieta este: "Cate calorii are o punga de chipsuri?". Raspunsul este ca o punga de chipsuri poate avea intre 150 si 500 de calorii. Acest lucru depinde in mare masura de marimea pungii si de tipul de chipsuri.

Chipsurile sunt acele aperitive crocante pe care le gasim in mai multe variante de arome si gusturi. Acestea sunt preparate din cartofi sau alte legume, ce pot fi presarate cu sare si condimente, sau chiar indulcite.

Cantitatea de calorii din chipsuri variaza in functie de tipul de chipsuri, marimea pungii, compozitia lor si cantitatea de ulei in care sunt prajite. Pentru a pastra gustul si crocantetea chipsurilor, multi producatori le prajesc in ulei la temperaturi destul de ridicate. Acest lucru poate face ca chipsurile sa fie mai bogate in calorii decat alte alimente.

De exemplu, o punga mica de chipsuri preparate doar din cartofi poate avea aproximativ 150 de calorii. O punga mai mare, de acelasi tip de chipsuri, poate avea intre 250 si 300 de calorii.

Pe de alta parte, chipsurile preparate din alte legume, precum morcovii, sunt mai sanatoase decat chipsurile preparate doar din cartofi. De obicei, acestea au intre 150 si 250 de calorii, in functie de marimea pungii.

In sfarsit, chipsurile cu diferite arome, precum cele de branza, sunt mult mai bogate in calorii decat cele preparate doar din cartofi. O punga mica poate avea intre 250 si 350 de calorii, in timp ce o punga mai mare poate avea intre 350 si 500 de calorii.

In concluzie, cantitatea de calorii din chipsuri variaza in functie de tipul de chipsuri, marimea pungii, compozitia lor si cantitatea de ulei in care sunt preparate. Acestea pot avea intre 150 si 500 de calorii, in functie de producator. Daca urmezi o dieta, este important sa fii constient de cantitatea de calorii din chipsuri si sa iei in considerare aceasta informatie atunci cand iti planifici mesele.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro