fbpx

Cate calorii are o farfurie de ciorba de pui?

Ciorba de pui este o mancare traditionala, si poate fi una dintre cele mai sanatoase alegeri pe care le putem face pentru masa noastra zilnica. Cu toate acestea, caloriile pe care le contine pot varia in functie de reteta si de cantitatea pe care o servim. Astfel, este important sa stim exact cat de multe calorii avem in farfuria de ciorba de pui.

In general, o portie de ciorba de pui contine intre 150 si 200 de calorii. Acest lucru depinde, insa, de cantitatea de carne de pui folosita si de cantitatea de lichid folosita pentru gatit. In plus, aditivii folositi, cum ar fi uleiul, grasimile si condimentele, pot afecta si mai mult numarul de calorii continut.

Una dintre cele mai sanatoase retete pentru ciorba de pui contine in jur de 150 de calorii. Aceasta reteta include carne de pui, legume si lapte de cocos sau lapte de soia. Acestea sunt gatite in apa sau in supa, iar condimentele folosite sunt minimaliste.

Daca doriti sa adaugati condimente si grasimi la ciorba de pui, acest lucru va poate aduce numarul de calorii la aproximativ 200. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de ulei si grasimi adaugate, precum si condimentelor folosite. Adaugarea de orez sau paste va creste si mai mult numarul de calorii.

In concluzie, ciorba de pui este o alegere sanatoasa pentru masa noastra zilnica, insa numarul de calorii pe care le contine variaza in functie de cantitatea pe care o servim si de reteta folosita. Pentru o portie mai sanatoasa, este recomandat sa folositi carne de pui, legume si lapte de cocos sau lapte de soia si sa limitati condimentele si grasimile adaugate.