fbpx
narghilea

Care sunt diferențele dintre o narghilea orientală și una modernă?

Fumatul de narghilea este un concept ce a prins tot mai mult la public în ultimii ani. Unii optează pentru o narghilea orientală, tradițională, în timp ce alții folosesc narghileaua modernă. Însă, indiferent de modelul ales, narghileaua oferă aceeași sesiune profundă de fumat, fiind un adevărat simbol al relaxării și plăcerii. Cu toate acestea, există câteva diferențe între cele două, alegerea finală fiind una subiectivă, ce rămâne la latitudinea fiecărui fumător.

Tipul de materiale folosite

Unul dintre aspectele principale ce deosebește o narghilea orientală de una modernă, este materialul din care acestea sunt confecționate. Narghileaua orientală este confecționată din cupru sau alamă, fiind mai mare și mai grea, comparativ cu una modernă. Procesul de lipire al materialelor se realizează prin puncte de sudură, lucru considerat inestetic de anumite persoane, dar ideal pentru un aspect vintage.

Narghileaua modernă folosește oțel inoxidabil, silicon medical sau sticlă groasă, materiale anti-corozive, ușor de curățat și fără linii vizibile de sudură. Narghileaua modernă este formată din componente filetate, ce pot fi înșurubate cu ușurință sau deșurubate, pentru a facilita transportul.

Creuzetul narghilelei tradiționale este realizat din lut de obicei, iar cel modern, din ceramică. Ambele materiale sunt la fel de rezistente, însă ceramica, comparativ cu lutul, nu conduce la fel de bine căldura, prelungind durata sesiunii de fumat, ceea ce nu este chiar un lucru rău în sine.

Ambele modele folosesc sticlă pentru vasul de apă, diferența constând în grosimea sticlei, de la un producător la altul. O sticlă mai groasă va menține durabilitatea vasului în timp, implicit utilizarea narghilelei o perioadă îndelungată.

Designul narghilelelor

Narghilelele orientale au un aspect mai tradițional. Designul sugerează o lungă istorie în spate și în funcție de regiunea în care își are originea, oferă o performanță mai profundă a fumatului. Cele mai des întâlnite modele sunt reprezentate de narghilele egiptene. Vasul de sticlă este picat manual, oferind o mulțime de modele tradiționale, ce te duc cu gândul în trecut. Furtunul este metalic și este realizat cu inserții de piele, pentru un aspect inedit. O narghilea egipteană folosește o coloană de fum ce se întinde pe toată înălțimea narghilelei. Aceasta va oferi un fum mai neted, fin și bogat, implicit o sesiune de fumat mai intensă, profundă.

Narghileaua modernă dispune de un design mai actual și cu modele moderne sculptate la nivelul bazei. Folosește un furtun din silicon lavabil, pentru a facilita curățarea și o bună manevrabilitate. De asemenea, narghileaua modernă cu mai multe furtunuri dispune de un sistem îmbunătățit pentru supapa de reținere. Această supapă este proiectată cu rulmenți cu bile în interior, pentru a putea fi blocată atunci când un furtun nu este folosit și pentru a oferi în același timp o performanță ridicată a fumatului.

Narghileaua – modernă sau tradițională, perfectă pentru amatori și profesioniști

Fiecare model de narghilea oferă performanțe inedite ale fumatului. Gama largă de modele de narghilea, precum sunt și cele oferite de Shisha Bucuresti, sunt dedicate atât fumătorilor amatori, cât și profesioniștilor. Atât narghileaua modernă, cât și cea orientală, dispune de materiale de înaltă calitate, ce impresionează printr-un tiraj bun al fumului și o sesiune de fumat intensă și aromată.

Alte articole interesante...

Lista de Seriale Turcesti
În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în […]
3 idei inedite care te pot inspira dacă organizezi ziua copilului tău în aer liber
De ziua sa, un copil își dorește cât mai mulți invitați, în special partenerii săi […]
Când apelezi la serviciile unei firme de curierat
Serviciile unei firme de curierat au devenit aproape indispensabile în contextul unei societăţi care se […]
Unde a aparut prima pizzerie
Lucru curios, de necrezut chiar pentru mulți oameni, istoria pizza este un străveche, care își […]
Ce fel de incaltari produce brand-ul Annely
Annely este o firma care produce incaltari de inalta calitate. Acestea sunt fabricate din piele […]
Cât de importantă este încălțămintea de protecție
În numeroase sectoare profesionale, încălțămintea de protecție este obligatorie pentru bunăstarea și siguranța angajaților și […]
5 articole vestimentare de bază de care aveți nevoie în această primăvară
Pe măsură ce așezăm în spatele dulapului hainele de iarnă și începem să ne punem […]
Trăim într-o perioadă în care toată lumea a realizat că este foarte important sa acordăm […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro