Fumatul este un viciu pe care multe persoane il au, iar in momentul in care acestea incearca sa se lase poate fi o adevarata provocare, mai ales ca sunt, de cele mai multe ori, inconjurate de fumatori. Intregul proces de renuntare la produsele pe baza de tutun este indelungat, iar multe persoane revin la vechiul viciu, la doar putin timp dupa ce s-au lasat. Asadar, este nevoie de rabdare, pentru a obtine rezultatele dorite. Mai mult de atat, trebuie sa se inteleaga si de ce este importanta pentru sanatate renuntarea la tutun.

In cazul in care si tu incerci sa te lasi de fumat, iata ce trebuie sa faci pentru a trece mai usor peste un astfel de viciu.

Inlocuirea produselor din tutun

Pe piata exista numeroase produse fara tutun, care nu au un impact negativ asupra sanatatii, asa de mare comparativ cu produsele clasice. Intr-adevar si acestea sunt destul de nocive, insa fac trecerea de la viata de fumator la cea de nefumator mult mai usoara. Mai mult de atat, este important de stiut faptul ca aceste produse contin doar nicotina, fara a fi nevoie de procesul de ardere. In acest mod, utilizarea tigarilor electronice s-a dovedit a fi mult mai utila, pentru a depasi viciul.

De altfel, pe piata exista numeroase produse care includ nicotina, iar acestea chiar au arome diferite, extrem de placute. Asadar, persoanele care incearca sa se lase de fumat vor putea profita cu adevarat de acestea, in asa masura incat sa poata renunta complet la nevoia de a fuma.

Utilizarea produselor farmaceutice

In ziua de astazi exista numeroase gume de mestecat care contin nicotina. Acestea sunt special concepute pentru persoanele care sunt dependente de aceasta substanta, iar in momentul in care nu mai fumeaza prezinta o anume simptomatologie. Asadar, in cazul in care si tu este dependent de nicotina, tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi suplimentele alimentare.

De cele mai multe ori gumele de mestecat au diferite arome, care sunt destul de placute. Mai mult de atat, produsele nu se diferentiaza de gumele clasice de mestecat, fapt pentru care pot fi consumate oricand.

Apelul catre specialisti

Daca viciul tau este unul cauzat de anumiti factori psihologici, atunci un specialist te va putea ajuta in asa masura incat sa poti trece mult mai usor peste acesta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa asculti cu atentie indicatiile terapeutului si sa pui in practica sfaturile acestuia. In acest mod, viata ta se va putea imbunatati considerabil, iar tu vei putea sa te lasi de fumat fara a fi nevoie sa investesti in anumite produse extra.

Mai mult de atat, cu ajutorul unui psiholog vei avea ocazia de a te cunoaste mult mai bine si de a sti cu siguranta de ce ai optat pentru un astfel de viciu. Astfel ca, inclusiv anumite probleme care au legatura cu latura ta interioara vor putea fi rezolvate mult mai usor, iar tu te vei putea bucura din nou de o viata fara fum.