fbpx

Care este capitala tarii Ciad (Tchad)

Numele oficial al capitalei tarii Ciad este N’Djamena, care se afla in partea de nord-vest a tarii. N’Djamena este unul dintre cele mai mari orase din Ciad si este si capitala administrativa si politica a tarii. Orasul a fost fondat in anul 1900 de catre comerciantii francezi si a devenit capitala tarii in anul 1960, dupa ce Ciadul a devenit independent.
N’Djamena este un oras modern, cu o populatie de aproximativ 1,2 milioane de locuitori. Orasul are o infrastructura moderna, cu o retea de autostrazi, aeroporturi si porturi. Orasul are, de asemenea, o retea de transport public, care include autobuze, taxiuri si trenuri.
Orasul are o economie diversificata, cu industrii precum agricultura, industria alimentara, industria chimica si industria petrolului si gazelor. N’Djamena este, de asemenea, un important centru comercial si financiar, cu o multime de banci si companii multinationale.
N’Djamena are o multime de atractii turistice, inclusiv Muzeul National, Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie. De asemenea, orasul are o multime de parcuri si gradini, precum Parcul National de la Lac Chad si Parcul National de la Lac Fitri.
N’Djamena este un important centru cultural si religios, cu o multime de biserici si moschei. Orasul are o multime de festivaluri si evenimente culturale, precum Festivalul International de Film de la N’Djamena si Festivalul International de Muzica de la N’Djamena.
N’Djamena este un oras modern si vibrant, care ofera o multime de oportunitati de divertisment si relaxare. Orasul are o multime de restaurante, baruri si cluburi, precum si o multime de magazine si centre comerciale. De asemenea, orasul are o multime de hoteluri si cazinouri, precum si o multime de locuri de distractie si de petrecere a timpului liber.
N’Djamena este un oras important si vibrant, care ofera o multime de oportunitati de afaceri si de divertisment. Orasul este un important centru comercial si financiar si ofera o multime de atractii turistice si culturale. Orasul este, de asemenea, un important centru religios si cultural si ofera o multime de oportunitati de divertisment si relaxare.