fbpx

articolul partitiv in franceza

Pentru a scrie articolul partitif în limba franceză, trebuie să știți câteva reguli de bază și să aveți cunoștințe solide de gramatică.

Articolul partitif este folosit pentru a exprima o cantitate nedeterminată a unui substantiv nenumărat (de exemplu: apa, pâinea, zahărul). Acesta este format din prepoziția "de" și articolul hotărât corespunzător substantivului dat. În funcție de genul și numărul substantivului, articolul partitif va fi "du" pentru masculin singular, "de la" pentru femninin singular, "de l'" pentru substantive care încep cu o vocală și "des" pentru masculin/feminin plural.

Pronunția articolului partitif variază în funcție de sunetul inițial al substantivului. Dacă substantivul începe cu o consoană, prepoziția "de" se pronunță ca și cum ar fi combinată cu consoana respectivă (de exemplu: "du pain" se pronunță "d(y)u pang"). Dacă substantivul începe cu o vocală, prepoziția "de" se pronunță ca și cum ar fi combinată cu sunetul "z" (de exemplu: "de l'eau" se pronunță "d(e) loe").

Este important să știți că, în general, articolul partitif nu este folosit în propozițiile negative sau în cazul în care se exprimă o cantitate precisă a unui substantiv. În aceste cazuri, se folosește prepoziția "de" însoțită de articolul hotărât corespunzător genului și numărului substantivului.

În concluzie, articolul partitif este un aspect important al limbii franceze și vă va ajuta să exprimați corect cantitățile nedeterminate ale unor substantivi nenumărate. Este necesar să exersați pronunția și să înțelegeți regulile de bază pentru a putea folosi corect acest articol în contextele potrivite.

Alte articole interesante...

Dantela se scrie "lace" in limba engleza si se pronunta "leɪs" (laiss).
"Hour" se scrie "hour" si se pronunta "au-er". 1) one hour - "wun au-er" 2) […]
Verbele modale sunt un tip special de verbe auxiliare care ajută la exprimarea diferitelor tulpini […]
Scara se scrie "staircase" sau "stairs" si se pronunta "steer-keys" sau "steers".
Scriere și pronunțare verbul “faire” în franceză Verbul “faire” în limba franceză Verbul “faire” este […]
Pentru a scrie "Romania" in engleza, se foloseste aceeasi scriere ca si in limba romana, […]
Notar se scrie "notary" in limba engleza. Pronuntia corecta este "NOH-tuh-ree".
Grindina se scrie hail, iar pronuntia corecta este "heɪl".

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro