Caracatita calda cu citrice

Reteta Caracatita calda cu citrice

Ingrediente

  • 600 g caracatita
  • 4 portocale
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • sare grunjoasa
  • 5 boabe de piper negru
  • 20 ml de ulei de masline
  • 500 g fenicul salbatic
  • 1 ceapa rosie
  • 20 seminte de fenicul (5 de persoana)
  • un praf de sare dupa gust
  • piper

Mod de preparare a caracatitei

Se pune caracatita intr-o cratita, se umple cu apa pana sus cat sa acopere caracatita, se adauga morcovul taiat felii, ceapa taiata in patru, cimbrul, foaia de dafin, sarea grunjoasa si boabele de piper.

Se aduce caracatita la un clocot usor si se fierbe timp de aproximativ 1 ora; cand devine moale, este gatita. Se lasa sa se raceasca in sos de rosii sau bulion dupa preferinte pana cand ajunge la temperatura camerei. Se scurge si se pastreaza la frigider.

Se prepara sosul de citrice. Se decojesc 4 portocale si se indeparteaza cojitele si pielitele, pastrand doar sucul acestora. Se amesteca jumatate din feliile de portocala cu sucul de portocale, 10 ml de ulei de masline si un praf de sare pana cand se obtine un amestec omogen si gros.

Se amesteca feniculul tocat fin cu cealalta jumatate din feliile de portocala, se asezoneaza cu 5 ml de ulei de masline, sare dupa gust si piper.

Taiati caracatita in bucati mari si prajiti-o usor in 5 ml de ulei de masline pana cand se face putin crocanta. Se amesteca bine cu salata de fenicul lasand toate aromele sa se combine armonios intre ele.

Se asaza o parte din amestecul de citrice si condimente preparat cu cativa pasi in urma pe fundul farfuriilor, urmat de salata de caracatita si fenicul. Se presara cu felii de ceapa rosie, seminte si crengute de fenicul si se serveste. Este un advarat deliciu gastronomic.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro