O reteta simpla, economica, naturala si sanatoasa de zarzavaturi cu orez este cea pe care veti invata sa o preparati in aceasta postare. Aflati cum se prepara un preparat delicios de stevie!
Stevia este acum disponibila pe fiecare poteca si in fiecare gradina. Din pacate, noi, cei din oras, nu o putem achizitiona direct de pe poteci, dar o putem cumpara ieftin de la piata, unde fermierii harnici o vand. Cu toate acestea, cand pofta este prea intensa, puteti transforma o planta salbatica banala, cum ar fi stevia, intr-un adevarat deliciu. Stevia cu orez este o reteta usor de facut, la fel ca toate preparatele preferate de primavara.
Pentru a prepara vasul de stevie, incepeti prin a spala bine frunzele de stevie si apoi le puneti la infuzat in apa clocotita timp de doua-trei minute. Apoi, rumeniti usor in ulei o ceapa si un ardei gras, apoi adaugati stevia, orezul, sucul de rosii, cateva condimente si 30 de minute de rabdare pentru a lasa totul sa se gateasca in cuptor. Va merita asteptarea, deoarece mancarea de stevie este atat delicioasa, cat si satioasa. Cu siguranta o veti adora!
A doua varianta de pregatire a steviei este de a preincalzi cuptorul la 180 de grade. Se aduc la fierbere 2 litri de apa cu un praf de sare. Spalati cu grija frunzele de stevie, una cate una, avand grija sa nu le rupeti sau sa le deteriorati. Se lasa frunzele de stevie timp de 2-3 minute in apa clocotita. Scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece. Se toaca fin frunzele dupa ce au fost sotate 3-4 minute in ulei incins. Se soteaza ceapa si ardeiul in uleiul incins timp de 3-4 minute si se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde. Se spala si se taie usturoiul in cubulete. Turnati sucul de rosii, frunzele de stevie si orezul peste legumele sotate. Adaugati sare si piper dupa gust. Puneti caserola in cuptor si lasati orezul sa se gateasca incet, pe masura ce se fierbe. Ar trebui sa fie gata in 30 de minute.