fbpx

termeni juridici in franceza


Termeni juridici in limba franceza


Introduction

Limba franceza este una dintre cele mai raspandite si vorbite limbi din lume, fiind limba oficiala in peste 29 de tari, printre care se afla si Franta, una din cele mai puternice si influente tari din Europa. Nu este de mirare ca, in completarea acestei influente, limba franceza are un rol important si in domeniul juridic, fiind folosita ca limba de comunicare in instantele de judecata si in multe tratate internationale.

Scrierea termenilor juridici in franceza

In general, termenii juridici in limba franceza sunt scrisi conform ortografiei lor originale, fara a fi necesara o transliterare sau transcriere a acestora. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca unele cuvinte sau expresii pot sa difere de la o tara la alta, deoarece fiecare tara are propria sa legislatie si propriile tradiții judiciare.

In ceea ce priveste diacriticele (accente si cedile), acestea sunt esentiale in limba franceza, asa ca trebuie pastrate si in termenii juridici. De exemplu, cuvantul "droit" (drept) se poate scrie si "dr-é"t" fara accent, dar acesta din urma forma nu este recomandata in contextul juridic.

Pronuntarea termenilor juridici in franceza

Pronuntarea termenilor juridici in limba franceza poate fi dificila pentru cei care nu au cunoștințe avansate de limba. Iata asadar cateva reguli generale care pot ajuta la pronuntarea corecta:

  • Literele "r" si "t" nu se pronunta la sfarsitul cuvintelor, ci se lasa sa se auda bine penultima vocala.
  • Literele "ou" se pronunta ca si cum imaginezi ca se scriu "u", iar cele doua "ll" se pronunta ca un singur "l". De exemplu, "justice" se pronunta "justisse" si "appelation" se pronunta "apelation".
  • Literele "s" sunt deseori pronuntate ca "z", cum ar fi in "tribunal" (tribunaz) sau "succession" (sucesion).
  • Literele "c" si "ç" se pronunta ca "s", iar literele "g" si "j" se pronunta ca "j", chiar daca uneori nu sunt accentuate corespunzator in scriere. De exemplu, "casation" se pronunta "casasion" si "fugace" se pronunta "fygace".

Exemple de termeni juridici in franceza

Pentru a pune in practica ceea ce am invatat pana acum, iata cateva exemple de termeni juridici in limba franceza si cum se pronunta corect:

  • Domeniu public - Domaine public (dom-nu puh-public)
  • Divort - Divorce (dee-vorse)
  • Onorariu - Honoraires (o-no-ra-ri)
  • Inculpat - Accusé (a-kyu-ze)

Concluzie

In concluzie, termenii juridici in limba franceza pot fi uneori dificili de scris si de pronuntat corect datorita particularitatilor limbii. Cu toate acestea, cu ajutorul acestui ghid si cu multa aplecare si practica, veti putea sa comunicati si sa intelegoeti mai bine limba franceza in contextul juridic.


Alte articole interesante...

Dantela se scrie "lace" in limba engleza si se pronunta "leɪs" (laiss).
"Hour" se scrie "hour" si se pronunta "au-er". 1) one hour - "wun au-er" 2) […]
Verbele modale sunt un tip special de verbe auxiliare care ajută la exprimarea diferitelor tulpini […]
Scara se scrie "staircase" sau "stairs" si se pronunta "steer-keys" sau "steers".
Scriere și pronunțare verbul “faire” în franceză Verbul “faire” în limba franceză Verbul “faire” este […]
Pentru a scrie "Romania" in engleza, se foloseste aceeasi scriere ca si in limba romana, […]
Notar se scrie "notary" in limba engleza. Pronuntia corecta este "NOH-tuh-ree".
Grindina se scrie hail, iar pronuntia corecta este "heɪl".

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro