Porumbeii sunt pasari rezistente care se pot adapta oricarui mediu, fapt pentru care, in scurt timp, acestia au devenit pasari domestice. In present, porumbeii sunt folositi in cadrul diferitelor evenimente, de la nunti si botezuri pana la competitii si expozitii, fapt pentru care sanatatea acestora este extrem de importanta. Precum alte pasari si porumbeii pot suferi de anumite afectiuni, asadar controalele periodice la medicul veterinar trebuie sa fie obligatorii in special in cazul pasarilor care au o predispozitie spre aparitia anumitor boli.

Totusi, pentru a evita aceste neplaceri, vei putea intotdeauna sa acorzi mai multa grija porumbeilor tai. Astfel, va trebui sa urmezi cateva sfaturi pentru ca porumbeii tai sa ramana sanatosi si sa poata participa in continuare la toate activitatile. Totodata, va trebui sa le oferi si suplimente pentru a te asigura ca pasarile tale primesc toti nutrientii necesari. In cazul in care nu stii de unde sa achizitionezi cele mai bune suplimente pentru porumbeii tai, poti incerca pe https://www.columbovet.ro/ps/ro/3-suplimente. Aici vei gasi o lista lunga si variata de produse care se pot potrivi oricarei specii de porumbel.

De altfel, in acest articol iti vom oferi cateva sfaturi despre ingrijirea corecta a porumbeilor tai:

Vizite la medic

Chiar daca par niste pasari rezistente, porumbeii sunt de fapt extrem de fragili si sensibili, fapt pentru care vei fi nevoit sa vizitezi medicul veterinar la un anumit interval. Doar un specialist iti va putea spune care sunt bolile de care porumbeii tai sufera, care sunt predispozitiile acestora spre a dobandi anumite afectiuni si cum sa ii cresti in siguranta.

De cele mai multe ori medicii iti vor recomanda hrana pentru porumbei si iti vor explica modul in care acestia trebuie hraniti. Totodata, medicul iti va putea recomanda cantitatea de hrana consumata de un porumbel pe zi, iar in anumite cazuri va putea prescrie anumite suplimente pentru porumbei astfel incat pasarile tale sa ramana sanatoase.

Hrana

Hrana este extrem de importanta pentru porumbei, iar de cele mai multe ori stapanii investesc in saci de graunte. Totusi, este indicat sa achizitionezi un pachet cu hrana special conceputa pentru porumbei, astfel incat acestia sa poata consuma toti nutrientii de care au nevoie intr-o singura zi. In anumite cazuri este recomandata chiar si administrarea de suplimente, pentru a mentine sanatatea pasarilor la cote inalte si pentru a evita aparitia anumitor afectiuni.

In ceea ce priveste cantitatea de hrana administrata zilnic, doar medicul specialist iti poate transmite astfel de informatii.

Antrenamente

Antrenamentele au o importanta mare in sanatatea porumbeilor tai, ajutandu-I pe pui sa creasca rapid si armonios, iar adultii sa ramana sanatosi. Este recomandat ca in fiecare zi sa lasi porumbeii sa zboare in jurul casei tale, astfel incat sa se obisnuiasca cu mediul inconjurator.

Indiferent daca porumbeii tai sunt crescuti special pentru anumite activitati (antranamente, curse, expozitii, nunti sau botezuri) sau sunt crescuti ca si animale de companie, acestia trebuie sa fie lasati in libertate pentru o scurta perioada de timp. De altfel, pentru a te asigura ca au energia necesara de a efectua mai multe zboruri in jurul casei tale, inainte de antrenament poti sa le oferi suplimente alimentare pentru porumbei.