Aceasta este o reteta simpla pentru a invata cum se face o delicioasa prajitura frantuzeasca:
Pentru a face aceasta prajitura aveti nevoie de:
Intr-un castron, amestecati faina cu zaharul si praful de copt. Faceti o groapa in mijloc si adaugati untul taiat in cuburi, ouale si laptele. Amestecati cu o lingura de lemn pana obtineti un aluat omogen.
Taiati lamaia in jumatate si storsati sucul de lamaie intr-un bol. Adaugati sucul de lamaie in aluat si amestecati bine. Adaugati si stafidele si migdalele macinate, amestecand pana cand sunt bine distribuite in aluat.
Pregatiti o tava rotunda de prajituri si turnati aluatul in ea. Presarati cu putin zahar si puneti tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute. Verificati daca prajitura este coapta introducand o scobitoare in mijloc - daca iese curata, inseamna ca este gata.
Serviti prajitura calda sau rece, alaturi de o cescuta de cafea sau ceai. Pofta buna!
Acum stiti cum se face o prajitura delicioasa in stil frantuzesc! Aceasta reteta poate fi adaptata si imbunatatita cu diferite arome si ingrediente, asa ca fiti creativi si bucurati-va de prepararea si savurarea unui desert traditional frantuzesc.
Merci de atentionarea dumneavoastra.
A plus tard!