fbpx

reguli de citit in franceza


Reguli de citit in limba franceza

In limba franceza exista anumite reguli de citit care trebuie respectate pentru a putea pronunta corect cuvintele.

  • Literele mute: In franceza, exista multe litere care nu se pronunta, insa ele sunt importante pentru a intelege sensul cuvantului. Aceste litere sunt notate cu un accent circumflex (^), un accent acut (´) sau un accent grave (`).
  • Literele duble: Cuvintele care contin doua litere identice la inceput sau la mijloc se pronunta doar o singura data. De exemplu, cuvantul "ballon" se pronunta "balon", iar "belle" se pronunta "bel".
  • Sunetele specifice: In limba franceza, exista cateva sunete specifice care trebuie pronuntate corect pentru a putea comunica eficient. De exemplu, sunetul "u" se pronunta cu buzele rotunjite si dezghetat, asemeni unui suras, iar sunetul "r" se pronunta din varful limbii spre spatele gatului.
  • Liaison: Intr-un text scris, cuvintele sunt separate clar si nu se face nicio legatura intre ele. Insa, cand citim cu voce tare, daca un cuvant incepe cu o vocala si urmatorul cuvant incepe cu o consoana, se face o legatura intre ele, pronuntandu-se o parte din ultima silaba a primului cuvant. De exemplu, "une pomme" se pronunta "unpom", iar "mon ami" se pronunta "mo-nami".

Pentru a invata corect cum se pronunta cuvintele in limba franceza, este important sa citesti cat mai mult si sa asculti vorbitori nativi. De asemenea, poti folosi si resurse online, cum ar fi videoclipuri sau aplicatii, care sa te ajute sa iti perfectionezi pronuntia.

In concluzie, prin respectarea acestor reguli de citit in limba franceza, vei reusi sa pronunti corect cuvintele si sa comunici eficient in aceasta limba frumoasa si melodioasa.


Alte articole interesante...

Dantela se scrie "lace" in limba engleza si se pronunta "leɪs" (laiss).
"Hour" se scrie "hour" si se pronunta "au-er". 1) one hour - "wun au-er" 2) […]
Verbele modale sunt un tip special de verbe auxiliare care ajută la exprimarea diferitelor tulpini […]
Scara se scrie "staircase" sau "stairs" si se pronunta "steer-keys" sau "steers".
Scriere și pronunțare verbul “faire” în franceză Verbul “faire” în limba franceză Verbul “faire” este […]
Pentru a scrie "Romania" in engleza, se foloseste aceeasi scriere ca si in limba romana, […]
Notar se scrie "notary" in limba engleza. Pronuntia corecta este "NOH-tuh-ree".
Grindina se scrie hail, iar pronuntia corecta este "heɪl".

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro