fbpx
protetica dentara Implant Studio Bucuresti

Protetica dentară - o nouă șansă pentru un zâmbet perfect estetic și funcțional

Trecerea timpului, obiceiurile vicioase, igiena deficitară, anumite traumatisme sau accidente pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinți, problemă importantă nu doar pe plan estetic, ci și funcțional. Fiecare dinte joacă un rol esențial în asigurarea unei armonii dentare pentru ca funcția masticatorie să se realizeze corect. În caz contrar, se dezvoltă o serie de afecțiuni în lanț, de la probleme de mobilitate, la dureri dentare, articulatorii și nu numai. Vino la Implant Studio, clinica de protetica dentara din București, dacă îți dorești un zâmbet perfect într-un timp foarte scurt!

Factori de risc pentru dinții naturali

Situația ideală este cea în care dinții naturali își mențin funcțiile și aspectul pentru cât mai mult timp, fără să fie nevoie de intervenții stomatologice, însă în multe cazuri acest lucru nu este posibil din cauza mai multor factori interni și externi care influențează sănătatea acestora.

  • Genetica determină în mare măsură starea de sănătatea a dinților tăi, ceea ce înseamnă că problemele ereditare pot fi cu greu controlate.
  • Alimentația bogată în zahăr sau alimente acide atacă direct smalțul, favorizând apariția cariilor.
  • Anumite accidente sau traumatisme tot cauza fracturarea, ciobirea sau chiar pierderea dinților, situații în care este necesar să se intervină pe cale protetică.
  • Înaintarea în vârstă produce, de asemenea, pierderea densității osoase, motiv pentru care dinții naturali au din ce în ce mai puțină susținere, fapt care duce la pierderea lor.

Soluții de protetică dentară

Din fericire afecțiunile dentare au o varietate de soluții adaptate după nevoile tale, ceea ce face ca pierderea dinților să nu mai reprezinte o problemă gravă atât timp cât se acționează rapid, înainte de a provoca daune asupra structurii osoase.

Coroanele dentare se folosesc cel mai des în cazul dinților foarte afectați, dar care au încă rădăcina sănătoasă și pot susține lucrarea. Din ceramică sau zirconiu se reconstruiește dintele, păstrându-i forma, nuanța și transluciditatea, în așa fel încât să nu fie sesizabilă diferența între lucrare și cei naturali.

În cazul în care există mai mulți dinți lipsă consecutiv, punțile dentare sunt cea mai rentabilă opțiune din punct de vedere financiar și totodată cea mai rapidă, reușind să reabiliteze porțiuni mari de dantură. Condiția pentru a putea fi efectuată o astfel de lucrare este să existe dinți la extremități pentru a servi drept puncte de susținere. În cazurile complexe se optează de regulă pentru implanturi dentare pentru că reprezintă cea mai modernă și eficientă soluție de tratament, reabilitând întregul dinte, inclusiv rădăcina, prin inserarea unui bont protetic în os pe care se montează o coroană dentară.

În cazul în care se dorește o îmbunătățire a aspectului dinților, fațetele sunt opțiunea ideală prin care se poate ajusta nuanța și forma acestora, fiind realizate din fibre de porțelan care se atașează ca o peliculă pe întreaga suprafață dentară.

Cum alegi tratamentul protetic potrivit pentru tine

Dacă te confrunți cu dinți lipsă sau foarte deteriorați, programează-te pentru un prim consult la medicul specialist și discută cu acesta despre dorințele tale și nevoile tale. După o analiză detaliată situației tale te va îndruma către cea mai bună decizie, în conformitate cu nevoile medicale, dar și de posibilitățile financiare de care dispui, în așa fel încât să obții o lucrare durabilă, accesibilă și totodată estetică, care să te ajute să recapeți funcționalitatea dentară. Dacă apelezi la Implant Studio ai certitudinea că ești pe mâini bune.

Poți obține zâmbetul mult visat dacă acționezi din timp și alegi profesioniști care adaptează planul de tratament nevoilor tale funcționale și estetice deopotrivă!

Alte articole interesante...

leucocite in urina
Prezența leucocitelor în urină este o descoperire cu semnificație clinică importantă, care nu trebuie trecută […]
Cum se descarcă certificatul verde
Certificatul verde, cunoscut și sub denumirea de certificat digital COVID-19, este un document important care […]
Cum să folosești frunzele de nuc în tratamentul pentru păr
Frunzele de nuc sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății părului. Bogate în vitamine, […]
Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble îți oferă 10 sfaturi utile pentru […]
Ce activități fizice poți face dacă ai probleme cu inima
A avea probleme cardiace nu înseamnă că trebuie să te retragi complet de la activitățile […]
Cum să îți dai seama singur atunci când ai un accident vascular celebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care poate avea consecințe severe asupra sănătății […]
Cum să previi și să tratezi nasul înfundat
Posibile cauze ale nasului înfundat Un nas înfundat, sau congestia nazală, poate fi cauzată de o varietate de […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro