fbpx

Nume romanesti de baieti care incep cu litera „Y”

  1. Yannick
  2. Yves
  3. Yuri
  4. Yasin
  5. Yorgos

Inceputul anilor 2000 a adus o schimbare semnificativa in tendinta parintilor de a alege nume pentru copiii lor. Odata, cei mai multi parinti aleg sa dea nume cu radacini istorice romanesti, astazi insa, parintii sunt din ce in ce mai preocupati sa gaseasca nume impresionante si inedite, de aici si interesul acestora pentru nume inspirate din alte culturi.

Acest lucru face parte din tendinta actuala de a le oferi copiilor nume care sa poata fi usor identificate si faca parte dintr-o alta cultura decat cea romaneasca. Pentru ca aceste nume sa fie cat mai inedite, unele parinti incearca sa se abata de la regulile traditionale si sa opteze pentru nume care inceapa cu o litera mai putin folosita. Una din aceste litere este litera „Y”.

Din pacate, lista numelor de baieti care incep cu litera „Y” este destul de scurta. Cele mai cunoscute nume care incep cu aceasta litera sunt Yahya si Yannick. Yahya este un nume musulman care inseamna „cel care se gandeste” sau „cel care este cu adevarat stapan peste el insusi”. Yannick este un nume de origine celtica si inseamna „binecuvantat”.

De-a lungul timpului au existat si alte nume interesante de baieti care incep cu litera „Y”. Unul dintre aceste nume este Yokul, care provine din limba greaca si inseamna „violet” sau „faimos”. Un alt nume interesant este Yossi, care inseamna „Dumnezeu adauga”. Un nume foarte pozitiv este Yarko, care inseamna „cel care aduce noroc”.

Din pacate, numele traditionali romanesti care incep cu „Y” sunt foarte rar intalnite. Unul dintre aceste nume este Yorgu, care este un derivat al numelui George. Exista, de asemenea, Yannis, care este un derivat al numelui Ion.

Mai sunt si alte nume romanesti care incep cu litera „Y” si care ar putea fi considerate ca fiind unice si impresionante. Exemplele includ Yannic, Yosip si Yoan.

In concluzie, lista numelor de baieti care incep cu litera „Y” este destul de scurta, insa exista cateva nume interesante si inedite care pot fi folosite. In cazul in care parintii doresc sa le ofere copiilor lor un nume de baieti care sa fie unic si sa se abata de la numele traditionale, atunci acestia ar trebui sa ia in considerare optiunile mentionate mai sus.