fbpx

Nume romanesti de baieti care incep cu litera „T”?

 1. Tudor
 2. Traian
 3. Teodor
 4. Titus
 5. Tiberiu
 6. Toma
 7. Tiberiu
 8. Taviță
 9. Tomas
 10. Tiberie
 11. Todor
 12. Tiberiul
 13. Taviță
 14. Trandafir
 15. Titi
 16. Tiberiu-Mihai
 17. Tudorel
 18. Tănase
 19. Tătaru
 20. Titița

Tudor este un nume romanesc raspandit si apreciat, care mai este folosit in alte tari ca urmare a lungii perioade de domnie a regelui Tudor care a domnit in Anglia si Wales intre anii 1485–1509. Acest nume poate fi legat direct de regalitate si, prin urmare, de lumea spiritului. Daca va alegeti pentru un baietel numele Tudor, aveti toata garantia ca primiti un nume purtat si de viteji si respectati.

Numele de botez de origine greaca la Tudor, are o veche semnificaie: „indraznet”, care denota calitati precum perseverenta, curajul, increzatoria si ambitia.

Agilitatea si daruirea sunt cuvintele-cheie care definesc intotdeauna caracterul unui baiat Tudor. Este un copil vesel si destinat sa se faca remarcat si sa ia initiativa. Aceasta calitate il face ideal pentru a fi un bun lider sau un antreprenor vizionar.

Incepand cu secolul al XVI-lea, numele de Tudor a devenit unul dintre supranumele roiale din Anglia. Toti regii englezi care au domnit din 1485, cand a venit la putere Henric al VII-lea, au purtat aceasta denumire. In prezent, denumirea de Tudor poate fi folosita ca nume propriu sau ca contractare a cuvantului „tudor”, care inseamna „loc de popas”.

Exista anumite trasaturi esentiale si o semnificatie aparte ancorata in numele romanesc de botez al lui Tudor. Nu este un nume usor sa-l poarte, dar vor fi multe satisfactii si motivatii in aceasta. Copilul care poarta acest nume va fi o persoana curajoasa, independenta si ambitioasa.

Un alt nume raspandit si indragit din Romania care incepe cu litera „T” este Teodor. Acest nume are originea sa in greaca veche, insemnand „Daruitor de daruri”. Acest lucru subliniaza caracterul impaciuitor al acelui copil si, implicit, dispozitia lui spre a oferi si a fi generos. Alte semnificatii ale numelui Teodor sunt „Harnicie” si „Darul divinitatii”. Un Teodoric va fi adesea inclinat sa acorde mai multa atentie decat si-ar dori sau decat ar crede altii ca ar merita. In plus, este un om al schimbarii, cu un spirit indraznet si un caracter liber, cand este vorba de a lua decizii si de a face schimbari in viata sa.

Un alt nume raspandit si inca indragostit de romani este Thodor. Acest nume are originea sa in slavona si inseamna „Hatru si puternic”. Acest lucru subliniaza curajul si vitejia unui baiat Thodor, calitati ce il ajuta sa-si faca usor prieteni, insa il pot duce si adesea la tombamentele provocate de indrazneala lui prea mare. Copilul Thodor va fi deseori in centrul unei atentii mai mari ca acelasi lucru sa se aplice si pentru ceilalti.

In concluzie, Tudor, Teodor si Thodor sunt toate nume excelente si indragite din Romania, toate trei incepand cu litera „T”. Fiecare dintre aceste nume atesta curajul si vitejia traditiilor romanesti, avand o insemnatate speciala si au devenit populari in randul familiilor din intreaga lume. Aceste nume sunt suficient de usor de retinut si pronuntat si constituie o alegere buna pentru a da un sens special si viu unui baiat.