fbpx

mesaje de noapte buna in francezaPentru a scrie și pronunța mesaje de noapte bună în limba franceză, există câteva expresii uzuale pe care le poți folosi în diferite situații. Iată câteva exemple:

  • "Bonne nuit!" - aceasta este expresia generală pentru a spune "noapte bună" în franceză. Se pronunță "bon nui" și este o formulă de salut potrivită pentru a încheia o conversație înainte de culcare.
  • "Faites de beaux rêves!" - în traducere literală "aveți vise frumoase". Acesta este un alt mod de a spune "noapte bună" în franceză, dar se folosește mai ales înainte de culcare și se pronunță "fet de bo reuv".
  • "Dors bien!" - această expresie înseamnă "dormi bine" și se pronunță "dor bie". Se poate folosi pentru a încheia o conversație înainte de culcare sau ca un îndemn pentru a dormi bine.
  • "Bonne soirée!" - această expresie înseamnă "o seară bună" și se pronunță "bon swaré". Este un mod potrivit de a spune "noapte bună" în situații mai formale sau când cineva pleacă de la tine în timpul serii.

Ca și în limba română, în limba franceză există mai multe variante pentru a spune și scrie "noapte bună", iar alegerea depinde de context și de relația cu persoana căreia îi vorbești. Nu uita să folosești și salutul "au revoir" (adio) sau "à demain" (la revedere) dacă intenționezi să te vezi cu persoana respectivă în ziua următoare.

Acum că știi câteva moduri de a spune "noapte bună" în franceză, nu uita să le folosești săptămânal pentru a-ți practica pronunția și vocabularul. Bonne nuit!


Alte articole interesante...

Dantela se scrie "lace" in limba engleza si se pronunta "leɪs" (laiss).
"Hour" se scrie "hour" si se pronunta "au-er". 1) one hour - "wun au-er" 2) […]
Verbele modale sunt un tip special de verbe auxiliare care ajută la exprimarea diferitelor tulpini […]
Scara se scrie "staircase" sau "stairs" si se pronunta "steer-keys" sau "steers".
Scriere și pronunțare verbul “faire” în franceză Verbul “faire” în limba franceză Verbul “faire” este […]
Pentru a scrie "Romania" in engleza, se foloseste aceeasi scriere ca si in limba romana, […]
Notar se scrie "notary" in limba engleza. Pronuntia corecta este "NOH-tuh-ree".
Grindina se scrie hail, iar pronuntia corecta este "heɪl".

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro