fbpx
cum sa dormi 8 ore in 4 ore

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore

In momentul in care multe persoane aud o astfel de sintagma, acestea se gandesc automat la timpul in care se pot odihni. Totusi, 8 ore de somn pot fi efectuate cu siguranta in 4 ore, mai ales daca este vorba de calitatea somnului. Un somn profund si odihnitor poate fi chiar si de 4 ore, iar tu sa te trezesti fresh a doua zi. In cazul in care doresti sa te odihnesti cu adevarat, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte, pentru a putea fi sigur ca ai dormit destul. Printre acestea se numara si:

Evita cafeina si produsele pe baza de cafeina

In momentul in care doresti sa te odihnesti, chiar si atunci cand este vorba de 4 ore, trebuie sa eviti bauturile care contin cantitati considerabile de cafeina. In acest mod, creierul tau nu va fi tinut “treaz” prea multa vreme, iar tu vei putea avea un somn linistitor. Mai mult de atat, este recomandat sa nu consumi cafea seara, din cauza faptului ca acest produs poate avea un impact negativ asupra calitatii somnului, iar a doua zi te vei putea trezi din nou extrem de obosit.

In cazul in care obisnuiesti sa consumi diferite produse lichide calde inainte de culcare, poti opta intotdeauna pentru ceaiurile din fructe. Totusi, este recomandat sa nu se consume ceai verde sau negru inainte de culcare, din cauza aportului de cafeina pe care il contine.

Exercitiile fizice ajuta enorm

In special atunci cand vine vorba de sanatatea ta, sportul nu ar trebui ignorat. In momentul in care practici un sport, cantitatea de sange va putea ajunge la creier, iar tu vei putea avea un somn odihnitor. Acest lucru este datorita faptului ca sportul regulat ajuta la intretinerea si buna functionare a intregului organism, fapt pentru care te vei putea odihni in mod corespunzator, chiar si in 4 ore de somn.

Mai mult de atat, sportul poate avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii, fapt pentru care tu te vei putea simti mult mai fericit de-a lungul unei zile. Asadar, nu neglija miscarea zilnica, timp de 30 de minute, mai ales daca doresti sa ai o viata echilibrata si sanatoasa.

Evita ecranele

Chiar inainte de somn este indicat sa eviti pe cat de mult posibil ecranele. Acestea pot avea un impact negativ asupra igienei somnului, in special daca sunt folosite chiar inainte de culcare. Impactul pe care lumina ecranelor pe care il are asupra bunei functionari a creierului poate avea impact negativ de lunga durata, fapt pentru care persoanele care sunt dependente de tehnologie pot sa intampine numeroase dificultati mai ales cand vine vorba de igiena somnului. Acestea nu se vor putea odihni in mod corespunzator.

Este recomandat ca cel putin doua ore inainte de somn sa nu folosesti ecranele. Poti opta pentru activitati mult mai prietenoase cu ochii tai, cum ar fi cititul sau chiar desenatul. In acest mod, te vei putea relaxa, iar creierul tau se va putea odihni in mod corespunzator, fara a fi perturbat de lumina gadgeturilor tale.

Alte articole interesante...

leucocite in urina
Prezența leucocitelor în urină este o descoperire cu semnificație clinică importantă, care nu trebuie trecută […]
Cum se descarcă certificatul verde
Certificatul verde, cunoscut și sub denumirea de certificat digital COVID-19, este un document important care […]
Cum să folosești frunzele de nuc în tratamentul pentru păr
Frunzele de nuc sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății părului. Bogate în vitamine, […]
protetica dentara Implant Studio Bucuresti
Trecerea timpului, obiceiurile vicioase, igiena deficitară, anumite traumatisme sau accidente pot duce la pierderea unuia […]
Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble îți oferă 10 sfaturi utile pentru […]
Ce activități fizice poți face dacă ai probleme cu inima
A avea probleme cardiace nu înseamnă că trebuie să te retragi complet de la activitățile […]
Cum să îți dai seama singur atunci când ai un accident vascular celebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care poate avea consecințe severe asupra sănătății […]
Cum să previi și să tratezi nasul înfundat
Posibile cauze ale nasului înfundat Un nas înfundat, sau congestia nazală, poate fi cauzată de o varietate de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro