fbpx

mango in engleza

Mango este un fruct tropical delicios si foarte popular in multe limbi din lume. In engleza, se scrie si se pronunta "mang-goh", cu accentul pe prima silaba.

Daca doresti sa inveti sa pronunti corect mango in engleza, incepe prin a sparge cuvantul in silabe: "man" si "go". Pronunta cuvantul cu un accent puternic pe prima silaba, "man", care este scurta si usoara. Cel de-al doilea sunet, "go", este mai lung si ar trebui sa se incheie cu o usoara expiratie. Repeta de cateva ori pentru a te familiariza cu pronuntia corecta.

Este important sa notezi ca in engleza exista mai multe variante de pronuntie pentru acest cuvant, in functie de accent si de regiune. Unele variante pot adauga o vocala scurta intre cele doua silabe, precum "mang-uh-go" sau "mang-oh". Alte variante pot schimba pronuntia vocalei finale, cum ar fi "mang-guh" sau "mang-ah". Totusi, pronuntia initiala a primelor doua silabe ramane aceeasi in toate variantele.

Pronuntia corecta a cuvantului este importanta, mai ales daca doresti sa comunici eficient in limba engleza si sa fii inteles corect de catre vorbitorii nativi ai acestei limbi. Continua sa exersezi si sa asculti vorbitorii nativi pentru a imbunatati pronuntia ta. Bucura-te de fructul delicios si de savoarea pe care o aduce in limba engleza!

Alte articole interesante...

Pentru a scrie și a pronunța corect "pana de curent" (blackout) în limba engleză, urmați […]
"Cane" (pronunțat "kein") sau "walking stick" (pronunțat "wok-ing stik") sunt două cuvinte care pot fi […]
Pentru a scrie "pelican" in limba engleza, se respecta aceeasi forma ca in limba romana. […]
Usturoi in engleza se scrie "garlic" si se pronunta "gahr-lik".
"Camin" se scrie "dormitory" in engleza si este pronuntat "dor-mi-tor-ee" cu accent pe prima silaba.
"Bouquet of flowers" [bu:kweɪt ʌv ˈflaʊərz]
Vacanta de iarna in engleza se scrie "winter holiday" si se pronunta "win-ter hol-i-day".
Contrasens se scrie "contradiction" și se pronunță "kon-truh-dik-shun".

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro