fbpx

În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în est, cât și în vest. Serialele TV turcești care se numesc „Dizi” au audiențe uriașe în Statele Unite, țările din Balcani, Orientul Mijlociu, China, Rusia, Coreea, America Latină, Africa de Sud și Asia.

Mai multe seriale turcești de pe Netflix, Amazon Prime și alte canale sunt disponibile cu dublaj în limba engleză. Dar fanii înrăiți adoră să le urmărească cu subtitrare în limba engleză.

În acest articol, Explicativ va împărtăși cu dumneavoastră cele mai recente și mai bine cotate seriale turcești de dramă turcești. Iată-le:

Duy Beni – Ascultă-mă

Gen: Dramă, Liceu, Tragedie, Dramă pentru adolescenți

În rolurile principale:: Rabia Soyturk, Caner Topcu, Ege Kökenli, Helin Kandemir, Berk Hakman și Durul Bazan

Premiera originală: „The World’s Film”: Iulie 2022 –

Duy Beni este una dintre cele mai noi serii turcești din 2022 care marchează o impresie izbitoare asupra publicului. Drama descrie viața de liceu și modul în care aceasta educă un elev. În plus, anumite incidente notabile poartă o importanță vitală în poveste.

Povestea se bazează pe viața lui Ekim, care este o liceană și provine dintr-un mediu de clasă mijlocie. într-o zi, ea este martoră la accidentul rutier al prietenei sale cele mai bune, Leyla. Un elev bogat din școala ei și-a lovit prietena, dar acuzația nu o aprobă. Drama conturează diferențele de clasă din incinta școlii. Prin urmare, drama aduce acest subiect pentru a educa mințile slabe în modul cel mai interesant.

Apropo, acest serial turcesc de liceu dă, de asemenea, o vibrație puternică a dramelor coreene și chineze moderne. Cu toate acestea, povestea este mai intensă decât dramele din alte țări.

Baba – Tatăl

Gen: Dramă, Tragedie

În rolurile principale: Baba: Haluk Bilginer, Tolga Saritas, Hakan Kurtas, Ayda Aksel, Ozge Yagiz și Özge Özacar

Premiera originală: Februarie 2022

Producția turcească a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește povestea și construirea personajelor, iar serialul turcesc „Baba” este un exemplu în acest sens. Serialul dramatic Baba a luat un nou început cu povestea sa încâlcită. Faptul că Tolga Saritas, în rolul lui Kadir Saruhanli, joacă un rol important în această dramă este un alt motiv pentru popularitatea binevenită a acesteia. În mod similar, preferatul tău Ozge Yagiz, joacă și el rolul principal în această serie.

Practic, drama discută despre viața lui Emin Saruhanli și despre jignirile sale împotriva fratelui său. Povestea ia turnuri interesante după un tragic accident de avion. Telespectatorii vor fi martorii valorilor familiale severe și a impactului acestora pe parcursul poveștii. Așadar, această nouă dramă turcească portretizează afacerile domestice într-un cadru foarte interesant.

Sen Anlat Karadeniz – Linia vieții

Gen: Tragedie, Dramă, Poveste de dragoste, Emoționant

În rolurile principale: Ulas Tuna Astepe, Irem Helvacioglu, Mustafa Kaleli, Öykü Gürman și Mehmet Ali Nuroğlu

Lansarea originală: 2018 – 2019

Această melodramă turcească dezvăluie o poveste captivantă bazată pe dragoste și violență. Drama a fost difuzată în 2018 și a fost difuzată timp de 3 sezoane. Povestea o are ca protagonistă pe Nefes, care suferă de pe urma destinului. Ea a fost forțată să se căsătorească când avea doar 16 ani.

Aceasta s-a dovedit a fi o celulă putredă după ce a refuzat să recunoască justețea căsătoriei cu soțul ei „Vedat”. Dar toată această situație se schimbă, așa că Nefes pornește în căutarea iubitului ei adevărat. Mai târziu, Tahir își face o apariție vitală, ajutând-o pe Nefes să își regăsească drumul in viață. În acest serial turcesc de dramă, o veți vedea pe Irem Helvacioglu în personajul lui Nefes și pe Ulas Tuna Astepe în rolul lui Tahir.

Sefirin Kizi – Fiica ambasadorului

Gen: Tragedie, Romantism, Poveste de dragoste, Emoționant, Dramă

În rolurile principale: Kira, Kira, Kira: Engin Akyürek, Neslihan Atagül, Uraz Kaygılaroğlu, Tulin Yazkan & Beren Gencalp

Lansare originală: 16 decembrie 2019 – 2021

Sefirin Kizi este un serial turcesc nou-nouț, care se bucură de multă apreciere din partea fanilor internaționali și locali ai dramelor turcești. Da, Engin Akyürek joacă rolul principal în acest serial cu numele de „Sanjar” sau, probabil, în turcă, se va scrie „Sancar”.

Povestea se învârte în jurul unei fete, ‘Nare’, care este fiica unui ambasador. Ea îl părăsește pe iubitul său în noaptea nunții și încearcă să se sinucidă, iar după 8 ani, vine împreună cu fetița ei de 8 ani, ‘Melek’, în viața fostului ei soț.

Sperăm că episoadele viitoare din Sefirin Kizi vă vor crește interesul pentru acest serial turcesc.

Kurulus: Osman – O altă mare serie istorică turcă


Gen: Istoric, Ficțiune, Dramă, Aventură

În rolurile principale: Oana, Oana: Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragip Savas, Saruhan Hünel, Tugrul Çetiner, Alma Terzic și Aslihan Karalar

Lansarea originală: 2019 –

Conform unui număr mare de telespectatori de drame turcești, aceștia se uită la ele doar datorită serialelor clasice de ficțiune istorică, iar Ertugrul este un exemplu în acest sens. Așadar, avem vești bune pentru fanii serialelor turcești, deoarece Kurulus: Osman este un alt serial extraordinar care a atras atenția telespectatorilor.

Povestea acestui serial turcesc se învârte în jurul lui Osman I, fiul lui Ertugrul Gazi și fondatorul Imperiului Otoman. Burak Özçivit joacă rolul lui Osman Bey și, cu siguranță, vă va plăcea acest serial, la fel ca și precedentele seriale istorice turcești.

Cel de-al treilea sezon al serialului Kurulus Osman a început tot în luna octombrie a acestui an. Să sperăm că va fi plin de aventuri și emoții.

Sen Çal Kapimi – You Knock On My Door

Gen: Romantism, Aventură, Distracție

În rolurile principale: Kimi Kimi, Kimi Kimi: Hande Erçel, Kerem Bürsin, Neslihan Yeldan, Bige Önal, Evrim Dogan și Ismail Ege Sasmaz

Lansare originală: Iulie 2020 – 2021

Sen Çal Kapimi este un alt serial turcesc de dramă romantică ce are ca protagoniști pe frumoasele și îndrăgitele actrițe Hande Erçel cu Kerem Bürsin. Fanii iubesc întotdeauna să urmărească dramele romantice ale lui Hande Ercel, de aceea Sen Çal Kapimi este, considerat un alt mare succes.

Dacă vorbim despre intriga lui Sen Çal Kapimi, atunci și aceasta este foarte dramatică, în care o fată Eda este pasionată de educație și carieră, dar din anumite motive nu poate pleca în străinătate pentru a studia. Atunci, Serkan intră în viața ei și îi propune să se căsătorească cu el timp de două luni.

După două luni, el va aranja totul pentru ca ea să studieze în străinătate. Kerem Bursin joacă rolul lui Serkan, iar Eda este Hande Erçel. Sperăm că vă va plăcea să urmăriți acest serial turcesc romantic.

Masumlar Apartmani – The Innocents

Gen: Dramă, Mister, Familie, Poveste de dragoste, Psihologic

În rolurile principale: A: Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu, Merve Dizdar, Alper Saldıran, Atilla Sendil și Ezgi Mola

Lansare originală: Septembrie 2020.

Masumlar Apartmanı este un nou serial turcesc de televiziune al TRT1 care se bazează practic pe o poveste adevărată. Da, acest serial turcesc se bazează pe romanul psihologic al doctorului Gulseren Budayicioglu. Povestea din Masumlar Apartmani este diferită de intrigile tipice ale dramelor turcești și vă vor plăcea capitolele sale misterioase.

Intriga Masumlar Apartmanı este despre două familii și un apartament. Da, personajul principal Han locuiește cu cele două surori ale sale și cu tatăl său bolnav în acest apartament și aproape toți acești frați au suferit din cauza diferitelor traume psihologice.

Există și o veste interesantă pentru fanii dramelor turcești, deoarece Farah Zeynep Abdullah joacă rolul actriței principale în acest dizi și aparține celei de-a doua familii.

Farah Zeynep interpretează rolul lui Inci, care se alătură și ea familiei Han și începe să locuiască în aceeași clădire. Acest serial este plin de emoție, dramă și răsturnări de situație. În plus, interpretarea clasică a întregii distribuții vă va uimi și ea.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı – Barbaros: Sabia Mediteranei

Gen: Acțiune, Istorie, Thriller, Război

În rolurile principale: Barbaroslar: Engin Altan Düzyatan, Ulas Tuna Astepe, Caner Topcu, Pınar Deniz, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler, Batuhan Bayar, Barbaroslar

Lansarea originală: Septembrie 2021 –

Barbaroslar este unul dintre cele mai așteptate seriale istorice turcești ale lui Engin Altan. În special, după succesul lui Ertuğrul, telespectatorii de drame turcești așteptau cu nerăbdare următorul serial al lui Altan Engin și, în sfârșit, a apărut trailerul lui Barbaros Dizisi.

Povestea lui Barbaroslar reprezintă victoriile marinei otomane în Marea Mediterană și modul în care patru frați marinari au apărat patria mamă. Acești patru frați sunt Hayreddin Barbarossa, Ishak, Ilyas și Oruc Reis. Engin Altan joacă rolul personajului principal „Hayreddin Barbarossa”.

Și acest serial turcesc se așteaptă să fie un mare succes, la fel ca și „Resurrection”: Ertugrul.

Emanet – Moștenirea

Gen: Romantism, Dramă, Emoțional

În rolurile principale: A: Halil Ibrahim Ceyhan, Sıla Türkoğlu, Berat Rüzgar Özkan, Melih Özkaya, Gülderen Güler și Gülay Özdem

Lansarea originală: Martie 2020 –

Emanet este un alt serial turcesc de dramă al Kanal 7 pe care l-au lansat după succesul masiv al Yemin. Serialul turcesc Emanet, care este, de asemenea, celebru printre fani cu titlul „Legacy” sau „Legacy Emanet”, este povestea unui om de afaceri Yaman. Da, Halil îl are ca protagonist pe Yaman în acest serial.

Yaman a trăit o copilărie nefericită care l-a făcut o persoană foarte serioasă și introvertită. Dar îi pasă foarte mult de nepotul său „Yusuf”. Povestea serialului Emanet se schimbă atunci când mătușa lui Yusuf intră în viața lor.

Doğduğun Ev Kaderindir – Casa mea, destinul meu

Gen: Dramă, Dragoste, Tragedie

În rolurile principale: Kindy, Kindy, Kindy, Kindy: Ibrahim Celikkol, Demet Özdemir, Engin Hepileri, Zeynep Kumral, Zuhal Gencer și Senan Kara

Lansare originală: „The World’s Film”: 2019 – 2021

Serialul turcesc Doğduğun Ev Kaderindir, care la început era cunoscut sub numele de „Evim”, aparține celebrului roman „Camdaki Kiz”. Povestea lui Doğduğun Ev Kaderindir este despre o fată săracă, Zeynep, care a fost adoptată de o familie bogată. Fetița Zeynep suferă mult în timpul acestei schimbări de familie până în tinerețe.

Când ea decide să se căsătorească cu un tip bogat, atunci mama ei biologică, săracă, dezaprobă acest lucru. După părerea ei, ar trebui să se căsătorească cu un tip din clasa de mijloc, Mehdi. Pentru a descoperi mai multe din această dramă turcească, va trebui să o urmăriți!

Dirilis: Ertugrul – Învierea: Ertugrul

Gen: Acțiune, Istoric, Ficțiune, Aventură, Dramă, Război

În rolurile principale: Războinic, Războinic, Războinic, Războinic, Războinic, Războinic, Războinic: Engin Altan Duzyatan, Hulya Darcan, Cengiz Coskun, Ozman Sirgood, Nurettin Sonmez și Esra Bilgic

Lansare originală: „Original Release”: 2014 – 2019

Dirilis, Ertugrul sau Învierea. Ertugrul este considerată una dintre ficțiunile istorice cu mari încasări din industria dramatică turcă. Acest serial TV nu a avut audiență masivă doar în Turcia, ci și în alte țări din Orientul Mijlociu, Europa și Asia. Povestea serialului Dirilis: Ertugrul se învârte în jurul unui curajos războinic turc din secolul al XIII-lea, pe nume „Ertugrul”, care este cunoscut și ca fiind părintele Imperiului Otoman.

Deși la început actorul principal Engin Altan Duzyatan nu era pregătit să joace rolul său în acest serial istoric, dea lungul timpului s-a dovedit a fi o decizie bună.

Prin urmare, dacă doriți să urmăriți un serial turcesc cu subtitrare în limba engleză pentru a cunoaște aspectele istorice ale poporului și culturii turcești, atunci acesta ar putea fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Vezi alte seriale turcesti mai jos:

Kara Sevda — Endless Love
Erkenci Kus — Early Bird
Kara Para Ask — Black Money Love
Kaderimin Oyunu — The Game of My Destiny
Yargi — The Judgement
Fatmagül’ün Suçu Ne? — What is Fatmagul’s Fault?
Yalniz Kurt — Lone Wolf
Yemin — The Promise
Yasak Elma — Forbidden Fruit
Uyanış Büyük Selçuklu — Awakening: Great Seljuk
Sadakatsiz — Unfaithful
Son Yaz — Last Summer
Hercai — A Romantic Turkish TV Series
Annemizi Saklarken — Hiding Our Mother
Ada Masali — Be My Sunshine
Kadin — Women
Maraşlı — The Trusted
Menajerimi Ara — Call My Manager
Alev Alev — Flames of Fate
Ramo — A Revenge & Love Dizi
Arıza — The Fault
Bay Yanlis — Mr Wrong
Çukur — The Pit
Halka — The Circle
Ask 101 — Love 101
Atiye — The Gift
Afili Aşk — Love Trap
Rise of Empires: Ottoman — Netflix Series
Zemheri — Winter
Sampiyon — The Champion
Babil — The Choice
Mucize Doktor — Miracle Doctor
Siyah Beyaz Ask — Black and White Love
The Protector — A Netflix Turkish Drama Series
Bir Baskadir — Ethos
Kırmızı Oda — The Red Room
Dip — The Deep
Elimi Birakma — Don’t Let Go of My Hand
Yeni Hayat — New Life
Yarım Kalan Aşklar Dairesi — Unfinished Loves
Kuzgun — The Raven
Cocuk — The Boy
Zalim Istanbul — Ruthless City
Ask Aglatir — Love That Makes You Cry
Carpisma — Collision
Ferhat ile Şirin — Ferhat and Shirin
Tutunamayanlar — The Ones Who Cannot Hold On