fbpx
Definitie

Definiție Dex "ispita"

Ispita este o propunere sau o schimbare față de situația actuala, care include oportunitati, recompense si consecinte. Sa spunem ca iti ofera cineva un biscuit, iar tu trebuie sa hotarasti daca il vei accepta sau nu. Acesta este un exemplu simplu a conceptului de ispită. Ispita se refera la momentul in care cineva are de ales intre facand sau nu ceva, sau in cazul in care se alege intre alte doua optioni.

Exemple de ispită includ oferirea unui bonus la locul de munca, imprumuturi tentante de la persoane necunoscute, jocuri de noroc si competitii captivante. O alta ispită poate fi reprezentată de o tentativa de a-l convinge pe cineva sau pe cineva sa faca ceva ce, daca ar face, ar insemna sa accepte consecinte nedorite. Sa spunem, de exemplu, ca se propune ca pana la sfarsitul lunii sa se renunte la fumat, iar acesta poate fi considerat o ispită pentru om.

Uneori, conceptul de ispită se refera la alte persoane cu care tu interactionezi. Ar putea fi cineva care face, de exemplu, un apel atragator, oferind prietenie sau consiliere. Aceste ispita pot fi pozitive, implicand buna dispozitie sau encouraging, si negative, implicand vinovatie sau manipulare. Ispita poate fi folosita si ca un termen juridic, in care o persoana poate fi pusa in situatia de-a accepta un acord comercial sau legal, care poate contine sau nu elemente de lipsire de libertate.

In esenta, conceptul de ispită se refera la momentul in care o persoana are de ales intre facand si nu facand ceva. Este important ca fiecare persoana sa fie constienta cu privire la contextul in care face cea mai buna alegere pentru el sau ea.

Alte articole interesante...

Definiția: "Liturghic" este un adjectiv care se referă la ceea ce este legat de liturghie […]
Definitie
Care este definitia termenului "poarta"? Exemple de folosire Termenul "poarta" se refera la o structura […]
Definitie
Care este definitia termenului "Naspa"? Tot mai des folosit în vorbirea curentă, "naspa" este un […]
Definitie
Ce înseamnă Bulan și exemple de utilizare Cuvântul Bulan este un cuvânt din limba indoneziană […]
Definitie
Ce inseamna Sentimente? Exemplele de utilizare Sentimentele sunt emotiile si percepțiile pe care le formăm […]
Definitie
Care este definiția termenului "lastari" și câteva exemple de utilizare Tot mai mulți oameni se […]
Definitie
Vermisul este un termen folosit pentru a se referi la o parte distincta a creierului […]
Definitie
Care este definiția termenului "Calatorie"? Calatoria se refera la a deplasa sau a calatori un […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro