fbpx
De ce ni se face rau cand calatorim cu avionul

De ce ni se face rau cand calatorim cu avionul?

Calatoriile cu avionul sunt o parte importanta a vietii noastre moderne, dar acestea pot aduce si probleme de sanatate. Multe persoane se confrunta cu ameteli, greata si alte simptome neplacute cand calatoresc cu avionul. Aceste simptome sunt cauzate de schimbarile de presiune si de aer din interiorul avionului, care pot afecta sensibilitatea unora dintre pasageri.

Presiunea atmosferica scade atunci cand avionul se ridica in inaltime, ceea ce provoaca o presiune intracraniana mai mica. Acest lucru poate duce la simptome precum ameteala, greata si stare de oboseala. De asemenea, schimbarile bruste de presiune pot duce la ameteli, insa acest lucru se intampla mai rar.

In plus, schimbarile de presiune pot afecta si alte parti ale corpului, cum ar fi urechile si sinusurile. Acest lucru se intampla pentru ca aerul din interiorul avionului se comporta diferit fata de aerul din exterior, ceea ce poate cauza congestie nazala, dureri de urechi si presiune in urechi. Aceste simptome pot fi foarte neplacute si pot fi prevenite prin consumul unui pahar cu apa inainte de zbor.

De asemenea, schimbarile de presiune din cabina si aerul uscat pot face ca ochii si pielea sa se usuce, ceea ce poate duce la dureri de cap si ameteli. Pentru a preveni aceste simptome, este important sa beti multa apa si sa folositi o crema hidratanta.

In cele din urma, un alt factor care poate contribui la simptomele neplacute ale calatoriei cu avionul este stresul. Acest lucru poate fi cauzat de teama de zbor, teama de necunoscut sau anxietatea cu privire la intarzierea zborului. Pentru a reduce aceste simptome, puteti incerca sa respirati adanc si sa va relaxati inainte de a urca in avion.

Calatoriile cu avionul pot fi destul de stresante, dar exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a reduce simptomele neplacute. Beti multa apa, folositi creme hidratante si incercati sa va relaxati inainte de a urca in avion. Acest lucru va poate ajuta sa va simtiti mai confortabil si va poate oferi o experienta placuta si relaxanta.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro