fbpx
De ce este importantă utilizarea echipamentului de siguranță la locul de muncă

De ce este importantă utilizarea echipamentului de siguranță la locul de muncă?

Siguranța în timpul muncii este preocuparea principală în orice mediu industrial atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Utilizarea adecvată a echipamentului de siguranță la locul de muncă oferă protecție suplimentară angajaților în prezența unei multitudini de alte măsuri de siguranță. Echipamentele de siguranță obișnuite în multe locuri de muncă includ mănuși, căști de protecție, ochelari de protecție, cizme de siguranță, aparate de protecție pentru auz, aparate respiratorii și îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate, cum ar fi jachetele reflectorizante, care sunt purtate de obicei pe șantierele de construcții. Există, de asemenea, multe articole speciale de siguranță disponibile pentru anumite locuri de muncă, cum ar fi cele care utilizează lumină sau radiații UV sau infraroșii.

Care sunt riscurile la locul de muncă?

Chiar și atunci când se încearcă eliminarea cât mai multor riscuri la locul de muncă, acestea se pot infiltra în continuare. Aceste riscuri includ deteriorarea capului, picioarelor sau oricărei alte părți a corpului din cauza obiectelor care cad, perforează sau din cauza substanțelor chimice corozive. Chiar și protecția împotriva pericolelor ergonomice este necesară, deoarece acestea apar atunci când ești forțat să lucrezi într-o poziție care provoacă o mare tensiune. De exemplu, lucrări care necesită ridicare frecventă sau lucru în condiții de iluminare slabă.

Alte pericole fizice includ cablurile uzate, lucrul defectuos pe scară, scurgerile, părțile în mișcare ascuțite expuse și chiar zgomotul puternic constant. Ochii tăi pot fi, de asemenea, expuși unui risc nejustificat din cauza prafului și a altor particule dubioase, a stropilor de metal topit sau chiar a stropilor de lichid, în principal substanțe chimice dăunătoare. Alte pericole pot include amenințări gazoase, cum ar fi monoxidul de carbon și, în alte cazuri, benzina, materialele inflamabile etc.

Timpul îndelungat de lucru în condiții meteorologice extreme, cum ar fi un mediu cald sau rece, poate crește riscul de rănire de zece ori, iar echipamentele de siguranță, cum ar fi mănușile de aluminiu, sunt esențiale pentru protejarea mâinilor de mânia temperaturii extreme.

Înainte de a alege sau de a te apropia de orice tip de echipament de siguranță, este pertinent să iei în considerare dacă acesta este potrivit pentru locul de muncă, dacă oferă nivelul potrivit de confort și protecție și ce pregătire și întreținere sunt necesare pentru utilizarea eficientă a acestuia. Poți alege din oferta pe care o gasesti la Magma safety.

Depozitarea și întreținerea echipamentelor

Echipamentul de siguranță trebuie să îndeplinească în mod corect constrângerile de depozitare atunci când nu este pus în funcțiune. Are nevoie de o verificare constantă pentru a fi menținut curat și în stare bună de funcționare, altfel poate risca să devină învechit în cel mai scurt timp. O măsură eficientă ar fi desemnarea unor persoane cărora li se atribuie responsabilitatea pentru verificarea regulată a siguranței echipamentului.

Pe lângă furnizarea echipamentului de siguranță potrivit pentru a ajuta la minimizarea riscurilor, angajații au nevoie de o pregătire coerentă și cuprinzătoare pentru a se asigura că folosesc echipamentele de siguranță în mod corespunzător la locurile de muncă respective.

Alte articole interesante...

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro