Cum se gateste ficatul de pui

Cum se gateste ficatul de pui

Ficatul de pui este un al doilea fel de mancare cu o aroma puternica si decisiva, excelent pentru cei care iubesc gustul carnii si nu dispretuiesc ficatul. Este o reteta ieftina si usor de preparat, care va permite sa variati dieta fara riscul de a va plictisi de retetele obisnuite.

Cum se alege ficatul de pui

Cumparati carne proaspata de la macelarul de incredere si asigurati-va ca ficatul are un aspect stralucitor si nu este deshidratat; nu trebuie sa aiba pete, ci trebuie sa aiba o culoare uniforma. Daca va decideti sa preparati aceasta reteta, cumparati ficateii de pui in aceeasi zi in care ii veti prepara, prospetimea ficatului este unul dintre elementele care determina succesul retetei.

Ingrediente

  • 600 g de ficat de pui
  • 2 cepe, de preferinta rosii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • salvie dupa gust
  • rozmarin dupa gust
  • masline dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita ficatul, ½ pahar de vin rosu, ½ pahar de apa, condimentele si o mana de masline fara samburi si faramitate. Se lasa cateva intregi deoparte pentru garnitura finala. Pentru a-i da o aroma mai speciala, puteti folosi si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand des cu o lingura, iar cand ficatul incepe sa absoarba tot lichidul, se adauga vin rosu. Daca sunteti la dieta sau vreti sa va supravegheati caloriile, va sugerez sa continuati sa completati cu apa. Adaugati uleiul la sfarsitul gatitului daca doriti o mancare mai usoara, altfel adaugati 1 lingura la sfarsit pentru a rumeni mai bine ficatul.

Proprietati nutritionale ale ficatului de pui

Acesta contine proteine cu o valoare biologica ridicata, adica contin toti aminoacizii esentiali in cantitati adecvate. Nu exista o lipsa de minerale, in special:

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro