fbpx

Cum sa treci peste o despartire

Despartirile sunt momente extrem de neplacute si triste cu care majoritatea oamenilor se confrunta. Totusi, este bine sa treci peste astfel de episoade cat mai repede, in asa masura incat starea ta emotionala si psihica sa nu fie afectate. Cu toate acestea, anumite persoane nu pot trece foarte usor peste o despartire, fapt pentru care acest proces poate fi de lunga durata si necesita rabdare. Pentru a putea reveni mult mai rapid la viata de dinainte de relatie, exista cateva modalitati, iar printre acestea se numara:

Ajutorul din partea persoanelor apropiate

Cel mai mare ajutor vine intotdeauna din partea persoanelor apropiate. Acestea stiu cu exactitate cum sa gestioneze o astfel de situatie si totodata care sunt cele mai pertinente sfaturi pe care le pot oferi. Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca persoanele apropiate pot oferi intotdeauna afectiunea si iubirea de care oricine are nevoie, mai ales atunci cand este vorba de o despartire. Asadar, ajutorul acestora conteaza enorm pentru starea emotionala a oricui, dar si pentru a isi putea recapata echilibrul psihoemotional. Este extrem de important de stiut si faptul ca acestea stiu si cum sa te scoata dintr-o astfel de stare.

Hobby-urile noi

Pentru a putea trece mult mai usor peste o despartire este intotdeauna extrem de important sa se ia in calcul si aplicarea unor hobby-uri noi. Acestea sunt esentiale, mai ales atunci cand doresti sa petreci timp de calitate, fara sa te mai gandesti la persoana care te-a parasit. De cele mai multe ori, in aceste hobby-uri poti gasi inclusiv diferite modalitati de relaxare, in asa masura incat sa te simti cu adevarat bine si sa nu mai resimti senzatia neplacuta de tristete si singuratate.

De exemplu, jocurile de echipa sau chiar anumite hobby-uri care implica si creativitatea se dovedesc a fi extrem de utile in astfel de situatii. Mai mult de atat, cu ajutorul acestora vei putea sa te redescoperi, sa faci ceea ce iti place cu adevarat si chiar sa iti faci prieteni noi cu care sa impartasesti aceleasi hobby-uri. Totodata, acestea te vor tine mereu activ si chiar vei putea petrece timp de calitate, in folosul tau. Datorita acestor aspecte, vei putea trece mult mai usor peste o despartire si chiar te vei cunoaste mai bine pe tine insati.

Sfatul psihologului

In cazul in care o despartire a avut un impact major asupra ta, este bine de stiut ca intotdeauna specialistii pot sa ajute in aceste cazuri. Mai ales, in cazul in care te simti tradat, neiubit sau chiar trist din cauza acestui eveniment, iar sentimentele nu mai dispar, atunci exista o problema care iti poata afecta calitatea vietii. In special in astfel de cazuri este timpul sa apelezi la un psiholog, pentru a iti putea relua activitatile de zi cu zi, fara a mai fi deprimat.

De cele mai multe ori, psihologii vor afla care este sursa nesigurantei tale si vor lucra impreuna cu tine, in asa masura incat tu sa poti trece peste un astfel de eveniment.