fbpx
Cum sa faci un cv

Cum sa faci un C.V.

In special tinerii care au terminat recent facultatea se confrunta des cu problema crearii unui CV care sa atraga rapid atentia viitorilor angajatori. Totusi, pentru a putea ajunge in acest punct este nevoie sa se urmeze cativa pasi, in asa masura incat CV-ul sa aiba un aspect impecabil si totodata sa fie clar pentru recrutori. In cazul in care se doreste sa se realizeze un CV complex, se pot folosi urmatoarele tool-uri, in asa masura incat acesta sa fie scris in cel mai scurt timp. De cele mai multe ori, printre acestea se numara si:

EuroPass

Europass este un model de CV des utilizat in lumea business, in special in Europa. Pentru a putea realiza un astfel de CV, tot ceea ce este nevoie este sa se acceseze site-ul dedicat si sa se completeze campurile asociate fiecarei sectiuni. In acest mod, toate informatiile vor fi postate in mod cronologic, iar tu vei avea control complet asupra modului in care arata CV-ul tau per total. Mai mult de atat, in cazul in care te-ai decis sa optezi pentru un astfel de model, trebuie sa stii ca un astfel de CV contine urmatoarele sectiuni:

De altfel poti adauga inclusiv informatii despre proiectele tale extra, pe care le-ai avut in timpul anilor de studiu, publicatii, proiecte pe care le-ai desfasurat in paralel cu locul de munca/ scoala, precum si participarea la expozitii de arta. Totodata, poti adauga inclusiv experienta de voluntariat sau chiar anumite cursuri pe care le-ai frecventat dupa terminarea scolii.

LinkedIn

LinkedIn este considerata una dintre cele mai mari platforme de business din lume, iar cu ajutorul acesteia poti sa realizezi un CV complex. Aici ti se vor oferi diferite campuri pe care tu sa le completezi cu propria experienta la locul de munca, scoala sau chiar proiecte individuale. La fel ca si Europass, LinkedIn utilizeaza in mare masura acelasi model de CV. Totusi, acesta este un CV care va fi intotdeauna public in mediul online, fapt pentru care oricine poate sa acceseze aceste informatii. De altfel, LinkedIn este util mai ales pentru recrutorii care sunt intr-o continua cautare de forta de munca.

Totodata, cu ajutorul unei astfel de platforme vei putea downloada foarte usor CV-ul in format PDF, pentru cazurile in care vei avea nevoie sa trimiti aceste informatii in privat unui recrutor.

Microsoft Office Word

Un CV poate fi creat inclusiv in Word, datorita faptului ca programul pune la dispozitie o serie de template-uri care pot fi utilizate de oricine. De cele mai multe ori acestea se aseamana cu LinkedIn si EuroPass, insa sunt configurate in asa masura incat CV-ul sa fie unul destul de scurt. Acest model este des apreciat de catre companiile americane, fapt pentru care este intotdeauna recomandat ca un astfel de model sa fie utilizat mai ales atunci cand se doreste sa se aplice pentru o companie din Statele Unite.

De altfel si acest model de CV include aceleasi categorii precum cele mentionate anterior.

Alte articole interesante...

Cum se calculează un număr ridicat la o putere negativă
Matematica este plină de concepte intrigante, iar unul dintre acestea este calculul puterilor negative. Ridicarea […]
Cum se află diagonala hexagonului regulat
Hexagonul regulat, o formă geometrică cu șase laturi egale și șase unghiuri egale, este o […]
Cum se calculează media notelor la școală
Fie că ești elev, părinte sau doar curios, înțelegerea modului în care se calculează media […]
Când și cum se folosește virgulă în limba română
Limba română, ca multe alte limbi, are o serie de reguli clare care guvernează folosirea […]
Cum se conjuga corect verbul “a crea”
Intotdeauna creativitatea este cea mai importanta mai ales atunci cand vine vorba despre opere de […]
Cum sa scrii o carte
Pentru multe persoane, unul dintre cele mai mari vise este si scrierea unei carti, unde […]
Cum sa saruti
Doar cu un simplu sarut vei putea fi de neuitat. Totusi, pentru ca intreaga experienta […]
Cum sa inveti engleza
Engleza este o limba de circulatie internationala, iar in momentul in care te-ai decis sa […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro