Cu toţii ne dorim să avem o relaţie foarte bună cu animalul nostru de companie, mai cu seamă când acesta este un câine cu personalitate. Instruirea şi dresajul unui câine încep încă de când acesta este puiuţ, tocmai pentru a se deprinde cu reguli elementare de organizare. Un câine care nu are abilitatea de a se supune programului şi regulilor, va fi foarte greu de stăpânit, iar experienţele alături de acesta vor dobândi o dinamică obositoare, solicitană şi chiar periculoasă.

Dresajul de bază

Un câine bine instruit şi uşor de stăpânit este câinele care a beneficiat de câteva şedinţe de dresaj, rolul dresajului fiind acela de a asigura, în primul rând, o comunicare cât mai bună cu patrupedul, tocmai pentru a nu fi pus în pericol. Un alt aspect vizat prin aplicarea unui program de dresaj, este cel al comunicării facile dintre stăpân şi câine. Un câine trebuie să recunoască comenzile de bază, dar să le şi execute cu uşurinţă şi rapiditate.

Se ştie că un câine are un singur stăpân. Chiar dacă acceptă bucuros toţi membrii familiei, cu timpul se va evidenţia tendinţa lui de a acorda atenţie şi ascultare, cu precădere unei singure persoane. Dacă te afli tu în postura acelei persoane care a luat rolul de stăpân, atunci va trebui să găseşti cele mai sigure şi bune modalităţi prin care vei comunica cu patrupedul, respectiv să aplici un dresaj de bază, astfel încât să fiţi într-o relaţie bună şi câinele să se bucure de un trai sigur şi normal.

Cum comunici cu un câine

În primul rând, câinele trebuie să înţeleagă cine este stăpânul, iar acest fapt va fi demonstrat atunci când patrupedul va da ascultare şi se va supune comenzilor stăpânului. Pentru reuşita acestui proces, vor fi importante o serie de aspecte. Astfel, abordează fermitate în voce atunci când vrei să fii ascultat de către câine, nu oscila între comenzi, fii constant în modul în care îi soliciţi ceva şi nu schimba anumite repere de care patrupedul ar trebui să ţină cont. De exemplu, dacă vrei să îl deprinzi cu un anumit loc de dormit, stabileşte exact care este locul şi nu îl mai schimba, pentru a nu crea confuzie.

Aceeaşi regulă trebuie aplicată şi atunci când se stabileşte locul pentru masă, acesta rămânând cel stabilit iniţial, fără a pune câinele să manânce la fiecare masă în altă parte. Mediul exterior reprezintă cel mai sensibil şi expus context, astfel că atunci când sunteţi afară, patrupedul trebuie să te asculte. Mobilul prin care tu transmiţi mesajele către câine, este reprezentat de lesă. De modul în care tu îi dai comenzile şi manevrezi lesa, depinde comunicarea voastră în exterior. Accesând https://pentruanimale.ro/lese-caini vei putea alege lesa potrivită patrupedului tău, cu ajutorul căreia tu vei putea transmite mesajele clar, iar el va fi în siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.