Cine a descoperit faina?

Din documentele istorice, nu se poate determina cu exactitate cine a fost persoana care a descoperit faina. Insa, se considera ca primele forme de faina au aparut in perioada paleolitica, cand oamenii primitivi macinau cereale si seminte cu pietre pentru a obtine o forma de primitiva de faina.

Odata cu evolutia umana si descoperirea focului, faina a inceput sa fie obtinuta prin arderea si prelucrarea cerealelor. Aceasta metoda a fost folosita in special de populatiile din Orientul Mijlociu, care se pare ca au fost primele care au utilizat faina pentru a prepara diferite alimente, precum painea sau prajiturile.

Inca din antichitate, grecii si romanii au utilizat faina la prepararea diferitelor produse alimentare, insa cea mai mare contributie la dezvoltarea si perfectionarea procesului de fabricare a fainii a fost adusa de chinezi in secolul VI d.Hr. Acestia au inventat moara de apa, care a inlocuit procesul de macinare manuala si a permis obtinerea unei faini mai fine si de calitate superioara.

In Evul Mediu, procesul de fabricare a fainii a cunoscut o evolutie semnificativa, odata cu aparearea morilor cu vant si a celor cu aburi. Astfel, in secolele XII-XIII, faina a devenit un produs accesibil si larg utilizat de catre populatie.

In secolul al XV-lea, Johannes Gutenberg a revolutionat procesul de printare prin inventarea tiparului mobil, iar acesta a avut un impact major asupra productiei de faina, prin perfecionarea procesului de macinare prin intermediul presei hidraulice.

Cu toate acestea, se poate spune ca cel mai important pas in descoperirea adevaratei faini moderne a fost facut in secolul al XIX-lea, cand francezul Antoine-Augustin Parmentier a descoperit procesul de rafinare a fainii, prin indepartarea pielii si a impuritatilor din jurul bobului de grau. Acest proces a permis obtinerea unei faini mai albe si mai fine, care a fost apreciata si utilizata in intreaga lume.

In prezent, faina este obtinuta din mai multe tipuri de cereale precum grau, secara, porumb, orez sau secara si este utilizata la prepararea unei game variate de produse alimentare. De la oamenii primitivi care macinau cereale cu pietre, pana la descoperirea presei hidraulice si a rafinarii, faina a parcurs un lung drum si a ramas un element esential in dieta umana.

Alte articole interesante...

organismul nu primește hrană
Corpul uman are o capacitate extraordinară de adaptare. Atunci când nu primește hrană pentru o […]
Ce este autofagia și ce se întâmplă cu corpul nostru în acest proces
Autofagia este un proces natural și esențial prin care celulele corpului nostru se curăță și […]
fasting
Fastingul, cunoscut și sub denumirea de post intermitent, a devenit tot mai popular în ultimii […]
Ce se întâmplă atunci când ascultăm muzică
Muzica a fost dintotdeauna parte din viața oamenilor – fie că vorbim de ritmurile tribale […]
Ce sunt hormonii fericirii
Cu toții avem momente în care ne simțim plini de energie, relaxați sau bucuroși fără […]
Antreprenorul modern între adaptabilitate și comunitate
Lumea de business de azi nu mai seamănă deloc cu cea de acum 20 de […]
Mituri și adevăruri despre fumatul de narghilea
Fumatul de narghilea a devenit un obicei social din ce în ce mai popular, fiind […]
Ghicitori pentru copii
Hai să vedem cât de isteț este copilul tău cu o serie de ghicitori pentru copii: Mic, rotund și rubiniu,stă în pom ca […]
Copyright 2024 © Explicativ.ro