Dalai Lama, liderul spiritual al budismului tibetan, urmează o dietă relativ simplă și echilibrată, dar cu unele particularități interesante.
Deși budismul promovează compasiunea față de toate ființele, Dalai Lama consumă ocazional carne, din motive de sănătate.
El însuși a declarat că a fost vegetarian o vreme, dar doctorii i-au recomandat să reintroducă carnea în alimentație pentru a-și menține sănătatea.
Consumă mai ales carne de pui sau pește, în cantități moderate.
Micul dejun este devreme dimineața, adesea în jur de ora 5:00.
Prânzul este ultima masă solidă a zilei – după ora 12:00 nu mai mănâncă, ci doar bea lichide (în conformitate cu tradiția călugărilor budiști).
Mesele conțin: orez, linte, legume gătite, supă, pâine tibetană (numită tingmo) și ceai cu unt de yak (tradițional tibetan).
Ceai negru tibetan cu unt și sare (tradițional în Tibet)
Apă caldă, simplă
Hrana este considerată un dar și este consumată cu recunoștință.
Nu mănâncă din plăcere excesivă, ci ca să-și întrețină corpul pentru a putea practica și învăța.