fbpx
Ce inseamna majuscula

Ce inseamna majuscula

Probabil ai auzit de multe ori despre scrierea cu majuscule, lucru care poate sa iti ridice anumite semne de intrebare, mai ales daca nu stii ce semnifica un astfel de termen. In cazul in care esti la scoala si trebuie sa inveti despre scrierea cu majuscule, in acest articol iti vom prezenta toate informatiile de care ai nevoie, in asa masura incat tu sa poti folosi majusculele intr-un mod potrivit. Totusi, daca ai terminat scoala, dar nu esti stapan cu privire la utilizarea majusculelor, nu ar trebui sa iti faci probleme, deoarece te vom ajuta sa depasesti o astfel de problema.

Majusculele – definitie

Majusculele reprezinta litere care sunt scrise mari. Dupa cum se stie, in limba romana scrisa exista atat litere mici (precum: a, s, d, f), dar si litere mari (precum: P, O, I, U). Astfel ca, majusculele reprezinta cea de-a doua categorie, iar acestea sunt des folosite, mai ales in anumite contexte.

Pentru noile generatii, acestia pot fi familiari cu termenul de capitala, provenit din limba engleza. In acest mod, acestia isi vor putea da seama de faptul ca majusculele sunt intotdeauna literele care sunt scrise mari.

Utilizarea majusculelor

Majusculele sunt folosite mai ales in limba scrisa, fapt pentru care ar trebui sa tii cont de tehnicile si regulile de redactare a unui text, in asa masura incat tu sa poti livra o varianta potrivita. Asadar, in momentul in care incepi sa scrii, trebuie sa stii de la inceput ca anumite cuvinte se scriu cu litera mare, adica cu majuscule. Iata care sunt regulile de utilizare a majusculelor.

  • Majusculele se utilizeaza intotdeauna la inceputul unei propozitii

Intotdeauna atunci cand o propozitie incepe de la capat, primul cuvant va fi scris cu litera mare. Aceeasi regula se aplica atat in cazul propozitiilor care incep dupa punct, dar si in cazul propozitiilor care deschid un text. Intotdeauna majusculele sunt folosite in astfel de cazuri, indiferent daca primul cuvant este un substantiv propriu sau un substantiv comun.

  • Substantivele proprii sunt scrise intotdeauna cu majuscule

In special atunci cand vine vorba de scrierea substantivelor proprii, este bine de stiut faptul ca acestea se scriu intotdeauna cu majuscula. Aceste parti de vorbire sunt reprezentate de nume de persoane sau chiar de denumiri de branduri, denumirile anumitor zone geografice si asa mai departe. Mai ales in astfel de cazuri ar trebui sa folosesti majusculele.

  • Pronumele personal este scris cu majuscule in momentul in care se refera la o zeitate

Probabil ca ai observat faptul ca in momentul in care se face referire la o anumita zeitate importanta, in special in textele religioase, pronumele personal este scris intotdeauna cu majuscula. Acest lucru este aplicat in asa masura incat cititorul sa isi dea seama de importanta respectivei zeitati.

  • Majusculele pot fi utilizate pe internet pentru a transmite anumite emotii

In special atunci cand vine vorba de conversatiile care au loc pe Internet, trebuie sa se ia in calcul ca o propozitie scrisa doar cu majuscule, inseamna ca persoana respectiva tipa.

Alte articole interesante...

Ce înseamnă Socheres
"Socheres" este un termen din limba romani, limba vorbită de populația romă (sau romani). În […]
Ziua muncii
Ziua Muncii, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Muncitorilor, este o sărbătoare anuală […]
Ziua națională a României
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. Această zi comemorează […]
Ziua pământului
Ziua Pământului este sărbătorită anual pe 22 aprilie și marchează aniversarea nașterii mișcării ecologiste moderne, […]
Ziua internațională a femeii
Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie în fiecare an, este o zi globală […]
Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, este sărbătorită pe 14 februarie în […]
Dacă ai visat lilieci... Poate te-ai gândit întotdeauna că visul cu lilieci are o semnificație […]
Limba Galbena: Cauze si TratamenteIn medicina, culoarea limbii poate oferi indicii importante despre starea de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro