fbpx

Ce inseamna bff

Atat pe internet, in filme sau chiar in viata de zi cu zi ai auzit numeroase persoane care folosesc termenul de BFF. Pentru persoanele care nu au crescut impreuna cu dezvoltarea internetului sau pur si simplu nu au urmarit unele dintre cele mai populare seriale din America, probabil ca este destul de dificil sa isi dea seama ce inseamna BFF, fapt pentru  care intotdeauna este important ca majoritatea persoanelor sa se informeze corect cu privire la semnificata acestui cuvant, precum si modul in care aceasta se foloseste, astfel incat sa nu se inteleaga gresit ceea ce vrei sa transmiti. Iata ce trebuie sa stii despre cuvantul BFF.

Semnificatia termenului BFF

BFF este o abreviere provenita din limba engleza si face referire in totalitate la sintagma “Best Friends Forever”, adica cei mai buni prieteni pentru totdeauna. Asadar, in momentul in care doresti sa te referi la o persoana extrem de apropiata, pe care o consideri cea/ cel mai bun/a prieten/a, atunci poti sa folosesti cuvantul bff. In mod automat, persoanele din jurul tau vor stii cu exactitate la cine faci referire, dar totodata si la relatia ta cu o anumita persoana.

BFF poate fi folosit atat pentru prietenii tai de acelasi sex sau de sex opus, fapt pentru care in momentul in care il folosesti, nimeni nu se va gandi automat la faptul ca relatia dintre voi doi este una amoroasa, ci este una de prietenie adevarata. Asadar, nimeni nu va intelege gresit relatia ta de prietenie cu anumite persoane.

In cazul in care doresti sa folosesti BFF, o poti face atat cu prietenii pe care ii cunosti de multa vreme si pe care ii consideri extrem de apropiati, precum si cu prietenii pe care abia ti-ai facut. Acest lucru arata cat de apropiata este relatia dintre voi.

Utilizarea BFF

Asa cum s-a mentionat anterior, cuvantul bff poate fi folosit atunci cand faci referire la cei mai buni prieteni ai tai. Asadar, este important de stiut faptul ca in momentul in care alegi sa il folosesti, trebuie sa iei in calcul si relatia dintre tine si persoana careia te adresezi.

In prezent vei putea gasi termenul bff utilizat mai ales pe Internet. Acesta poate fi folosit pentru a putea descrie anumite meme-uri, in caption-urile de pe TikTok sau instagram si asa mai departe. Mai mult de atat, il poti gasi inclusiv in sectiunea de comentarii.

Totusi, este important de mentionat si faptul ca in anii 2000 termenul se folosea si in limbajul verbal, mai ales in cazul conversatiilor dintre doua persoane. Asadar, in special in cazul show-urilor realizate in aceasta perioada vei putea gasi numeroase dialoguri care includ un astfel de termen. In prezent, termenul bff se foloseste mai ales in limbajul scris.

Pentru ca tu sa te exprimi corect, este esential sa urmezi trendul in comunicare, in asa masura incat sa nu para ca ai un vocabular invechit. Astfel ca, in special in zilele de astazi poti folosi termenul mai ales in comentarii sau chiar in captionuri, dar si cu persoanele apropiate prin DM sau mesaje text.