fbpx
Ce inseamna ati

Ce inseamna ati

ATI este abrevierea de la “Anestezie si terapie intensiva” care cuprinde mai multe ramuri ale medicinei. Aceasta este o specializare medicala, ce asigura prin diferite mijloace tehnice sau farmacologice, conditiile care sunt necesare desfasurarii actului chirurgical. De altfel, Ati-ul este folosit si pentru ingijirile perioperatorii, precum si pentru realizarea altor proceduri terapeutice. Mai mult de atat, o astfel de sectie ofera tot suportul  necesar unui pacient critic pentru o evaluare completa si pentru tratarea disfunctiilor pe care un anumit organ le prezinta. Astfel ca, sectia de ATI cuprinde pacienti care prezinta mai multe tipuri de afectiuni si care au nevoie de aparatura necesara pentru a putea sa isi continue viata.

Cine este admis in sectia ATI?

In toate sectiile ATI sunt admisi diferiti pacienti care prezinta anumite functii alterate, precum si leziuni pe organele interne, care pot pune viata in pericol. Din aceasta cauza, toate sectiile ATI, de la nivel national prezinta o serie de aparate de ultima generatie, iar dotarile sunt corespunzatoare, in asa masura incat starea pacientului sa poata fi mentinuta in stare optima.

Deseori, printre aparatele folosite in cazul unei astfel de sectii se numara: aparatele de ventilatie artificiala, care sunt utilizate pentru a suplinii sau a inlocui functiile respiratorii; aparatele pentru dializa, care sunt utile in suplinirea functiilor renale ale organismului, numeroase tipuri de monitoare care sunt utilizate in asa masura incat pacientul sa poata fi supravegheat din mai multi parametrii. De cele mai multe ori acestea indica tensiunea arteriala, saturatia sangelui, pH-ul sangelui, presiunile din diferite cavitati ale inimii, alura ventriculara si asa mai departe. In acest mod, doctorii isi vor putea face o idee clara cu privire la starea de sanatate a pacientului si vor putea interveni imediat in cazul in care  o problema apare.

Practici in ATI

Printre cele mai utilizate practici desfasurate in ATI se numara:

Cateterizarea arterei pulmonare – aceasta practica este deseori utilizata mai ales in cazul pacientilor care prezinta o stare critica. In acest mod, doctorii vor putea obtine informatii noi, dar esentiale, despre buna functionare a sistemului pulmonar, cat si a sistemului circular. In urma utilizarii unei astfel de practici se vor putea afla informatii esentiale cu privire la presiunea din cavitatile inimii, debitul cardiac, dar si cu privire la presiunea din vasele pulmonare. In acest mod, se va putea intocmi un raport clar cu privire la starea generala a sistemului cardiopulmonar.

Ventilatia asistata – aceasta are rolul de a ajuta functiile respiratorii ale pacientului. De cele mai multe ori ventilatia asistata este realizata manual, cu ajutorul balonului special, sau mecanic, cu ajutorul unui dispozitiv. Asistarea este, de cele mai multe ori, realizata prin reglarea presiunii in raport cu efortul pacientului de a inspira.

Ventilatia controlata – aceasta practica este necesara in special in cazul pacientilor care nu isi mai pot lua cantitatea de oxigen necesara, fapt pentru care nu se asigura ventilatia necesara. Ventilatia controlata este realizata in cazul pacientilor intubati traheal (prin sonda introdusa in trahee). Mai mult de atat, controlul este realizat prin schimbarea presiunii, in ritmul impus de organism.

Alte articole interesante...

Cand te mananca nasul pe dinafara, acesta este un semn pe care organismul tau il […]
Pupila dilatata Atunci cand pupila unei persoane este dilatata, inseamna ca este largita si prezinta […]
Sa visezi aur si bijuterii poate avea mai multe semnificatii, unele mai obiective, iar altele […]
Explicarea semnificatiei visului de a omori sobolani Exista multe interpretari diferite legate de semnificatia viselor […]
Dintotdeauna, oamenii s-au aratat interesati de semnificatiile viselor lor. Unele vise par mai clare si […]
Inseamna o recompensa dulce si placuta pentru eforturile tale! In general, visele ne pot dezvalui […]
Dreaming of Small Cats: What Does It Mean? Have you recently had a dream where […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro