fbpx
Care sunt avantajele oferite de un aparat de detartraj

Care sunt avantajele oferite de un aparat de detartraj?

Îndepărtarea manuală a tartrului cu ajutorul chiuretelor sau cu ajutorul unui aparat de detartraj? Aceasta este o întrebare îndelung dezbătută în rândul medicilor stomatologi. Cu toate acestea, studiile au arătat că ambele tehnici sunt la fel de eficiente: practic nu există nicio diferență între rezultatele obținute. Însă, numeroși sunt medicii stomatologi care preferă să folosească doar aparatul pentru detartraj datorită numeroaselor avantaje oferite. În cele ce urmează vom prezenta avantajele oferite de un aparat de detartraj.

Este mai rapid, elimină mai mult tartru într-un timp scurt

Atunci când comparăm cele două tehnici și ne uităm la viteză, un aparat de detartraj este în mod clar câștigător. Îndepărtarea manuală a tartrului cu ajutorul chiuretelor necesită timp. Cu un aparat de detartraj regăsit într-un magazin de aparatură stomatologică tratamentul se poate finaliza mult mai rapid. Vibrațiile ultrasonice facilitează eliberarea tartrului, astfel încât acesta poate fi îndepărtat mai rapid. Acesta este un avantaj mai ales atunci când trebuie îndepărtat mult tartru.

Mai puțin obositor pentru medicul dentist

Îndepărtarea tartrului este o muncă intensă. De ce ai face-o mai obositoare decât este necesar? Pentru că tartrul poate fi îndepărtat mult mai rapid cu un dispozitiv cu ultrasunete, iar tratamentul devine mai puțin obositor pentru tine ca dentist. Și nu doar medicul dentist profită de beneficiile oferite de un astfel de aparat. Vizita la dentist devine mult mai plăcută și pentru pacient deoarece tratamentul va dura mai puțin timp.

Interstițiile profunde sunt mai ușor accesibile

Uneori este dificil să îndepărtăm tartrul cu ajutorul unor chiurete atunci când acesta se află în spații adânci și înguste. Cu un aparat pentru detartraj acest lucru nu reprezintă o problemă: datorită dezvoltării vârfurilor fine, se poate efectua o curățare mai profundă, reducând în același timp riscul de a deteriora suprafața rădăcinii și țesutul dentar (smalțul și dentina). În plus, aceste vârfuri fine sunt ideale pentru curățarea dentară subgingivală.

Suprafață dentară mai netedă

Prin îndepărtarea manuală a tartrului, chiuretele pot face ca suprafața dintelui să fie mai puțin netedă. Un aparat pentru detartraj care folosește vibrații rapide ale vârfului, face suprafața mai netedă. Iar o suprafață dentară netedă este mult mai plăcută pentru pacient.

Economie de timp

Deoarece îndepărtarea tartrului este mult mai rapidă cu ajutorul unui aparat, se economisește timp prețios. Medicul dentist poate lucra mai repede și mai eficient, astfel încât are nevoie de mai puțin timp pentru pacient. Astfel, se creează timp suplimentar pentru o conversație plăcută cu pacientul sau cu personalul, pentru completarea documentelor sau pentru controale. Acest timp suplimentar face, de asemenea, ca ziua medicului dentist să pară indirect mult mai puțin aglomerată și stresantă.

După cum vezi, un astfel de aparat oferă numeroase avantaje atunci când vine vorba de îndepărtarea tartrului - atât pentru medicul dentist cât și pentru pacient. Este mai rapid, mai puțin obositor pentru terapeut și economisește timp preșios. Spațiile adânci și înguste sunt mai ușor accesibile, apa de răcire elimină direct endotoxinele, iar dinții pacientului rămân mai netezi. Pe scurt: o adevărată necesitate pentru fiecare cabinet stomatologic.

Alte articole interesante...

Cum sună câteva înjurături în țigănească
Înjurături în țigănească: San dilo. = Eşti prost. Has moro car. = Mâncami-ai p..la. Has […]
Cât înseamnă 100.000 Lei în lei vechi
În România, tranzitia de la "lei vechi" la "lei noi" a avut loc la data […]
De cine aparține prefix 0372
Într-o lume interconectată, unde comunicarea la distanță este mai importantă ca niciodată, înțelegerea sistemelor de […]
Porecle drăguțe pentru fete și băieți
Poreclele sunt o formă adorabilă și personală de a exprima afecțiunea. Ele adaugă un strop […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de iarnă, vara
Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă, dar […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de vară, iarna
Alegerea anvelopelor potrivite în funcție de sezon este crucială pentru siguranța în conducere. Deși poate […]
Ce înseamnă sunt în față pe avarii
În lumea șoferilor, anumite expresii și fraze au sensuri specifice care nu sunt întotdeauna evidente […]
Care este ordinea mărimilor la haine
Alegerea mărimii potrivite a hainelor poate fi o provocare, mai ales când navigăm printre diferite […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro