fbpx
Care sunt avantajele oferite de un aparat de detartraj

Care sunt avantajele oferite de un aparat de detartraj?

Îndepărtarea manuală a tartrului cu ajutorul chiuretelor sau cu ajutorul unui aparat de detartraj? Aceasta este o întrebare îndelung dezbătută în rândul medicilor stomatologi. Cu toate acestea, studiile au arătat că ambele tehnici sunt la fel de eficiente: practic nu există nicio diferență între rezultatele obținute. Însă, numeroși sunt medicii stomatologi care preferă să folosească doar aparatul pentru detartraj datorită numeroaselor avantaje oferite. În cele ce urmează vom prezenta avantajele oferite de un aparat de detartraj.

Este mai rapid, elimină mai mult tartru într-un timp scurt

Atunci când comparăm cele două tehnici și ne uităm la viteză, un aparat de detartraj este în mod clar câștigător. Îndepărtarea manuală a tartrului cu ajutorul chiuretelor necesită timp. Cu un aparat de detartraj regăsit într-un magazin de aparatură stomatologică tratamentul se poate finaliza mult mai rapid. Vibrațiile ultrasonice facilitează eliberarea tartrului, astfel încât acesta poate fi îndepărtat mai rapid. Acesta este un avantaj mai ales atunci când trebuie îndepărtat mult tartru.

Mai puțin obositor pentru medicul dentist

Îndepărtarea tartrului este o muncă intensă. De ce ai face-o mai obositoare decât este necesar? Pentru că tartrul poate fi îndepărtat mult mai rapid cu un dispozitiv cu ultrasunete, iar tratamentul devine mai puțin obositor pentru tine ca dentist. Și nu doar medicul dentist profită de beneficiile oferite de un astfel de aparat. Vizita la dentist devine mult mai plăcută și pentru pacient deoarece tratamentul va dura mai puțin timp.

Interstițiile profunde sunt mai ușor accesibile

Uneori este dificil să îndepărtăm tartrul cu ajutorul unor chiurete atunci când acesta se află în spații adânci și înguste. Cu un aparat pentru detartraj acest lucru nu reprezintă o problemă: datorită dezvoltării vârfurilor fine, se poate efectua o curățare mai profundă, reducând în același timp riscul de a deteriora suprafața rădăcinii și țesutul dentar (smalțul și dentina). În plus, aceste vârfuri fine sunt ideale pentru curățarea dentară subgingivală.

Suprafață dentară mai netedă

Prin îndepărtarea manuală a tartrului, chiuretele pot face ca suprafața dintelui să fie mai puțin netedă. Un aparat pentru detartraj care folosește vibrații rapide ale vârfului, face suprafața mai netedă. Iar o suprafață dentară netedă este mult mai plăcută pentru pacient.

Economie de timp

Deoarece îndepărtarea tartrului este mult mai rapidă cu ajutorul unui aparat, se economisește timp prețios. Medicul dentist poate lucra mai repede și mai eficient, astfel încât are nevoie de mai puțin timp pentru pacient. Astfel, se creează timp suplimentar pentru o conversație plăcută cu pacientul sau cu personalul, pentru completarea documentelor sau pentru controale. Acest timp suplimentar face, de asemenea, ca ziua medicului dentist să pară indirect mult mai puțin aglomerată și stresantă.

După cum vezi, un astfel de aparat oferă numeroase avantaje atunci când vine vorba de îndepărtarea tartrului - atât pentru medicul dentist cât și pentru pacient. Este mai rapid, mai puțin obositor pentru terapeut și economisește timp preșios. Spațiile adânci și înguste sunt mai ușor accesibile, apa de răcire elimină direct endotoxinele, iar dinții pacientului rămân mai netezi. Pe scurt: o adevărată necesitate pentru fiecare cabinet stomatologic.

Alte articole interesante...

Drojdiile sunt organisme unicelulare, folosite în mod tradițional în procesele fermentative pentru producerea alcoolului, a […]
America a fost descoperită de către exploratorul italian Cristofor Columb în anul 1492. Supranumit și […]
Cercetările din ultimele decenii în domeniul nutriției și sănătății au explorat și valorile biologice și […]
Cine a descoperit teoria lăţimilor de spectru minimal pentru funcţii? Teoria lăţimilor de spectru minimal […]
Descoperirea insulinei si penicilinei a fost un pas crucial in istoria medicinei moderne, care a […]
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro