fbpx
Care este cea mai buna masca de protectie

Care este cea mai buna masca de protectie?

Dupa COVID-19, purtarea unei masti de protectie a devenit o parte din rutina noastra zilnica, insa cu atat de multe optiuni pe piata, nu este de mirare de ce ne poate fi dificil sa luam cea mai buna decizie. Totusi, ne-am propus sa iti venim in ajutor cu cateva optiuni pe care merita sa le ai in vedere.

Mastile N95

Acestea sunt foarte populare, fiind recunoscute drept mastile care protejeaza cel mai bine. Sunt concepute pentru a filtra cel putin 95% din particulele din aer, inclusiv virusi si bacterii. Acestea sunt bine fixate in jurul nasului si gurii, astfel ca asigura si un grad ridicat de confort.

Masti chirurgicale

Rolul acestora este de a proteja purtatorul de picaturile mari, spray-urile si stropirile de fluide corporale, motiv pentru care nu trebuie alese pentru a tine la distanta particulele mici, cum ar fi virusii si bacteriile. De asemenea, sunt realizate de obicei din mai multe straturi de material si sunt de unica folosinta.

Masti din panza

Sunt realizate din diverse materiale, cum ar fi bumbacul sau poliesterul si pot fi spalate si reutilizate. Acestea sunt, de regula, mai putin protectoare decat mastile N95 sau cele chirurgicale, dar sunt totusi eficiente in reducerea raspandirii picaturilor respiratorii.

Cum sa alegi masca potrivita

Scopul

Primul pas in alegerea unei masti este de a determina scopul pentru care este destinata. De exemplu, daca esti in cautarea unei masti pentru a te proteja impotriva picaturilor respiratorii, o masca chirurgicala sau o masca din panza poate fi suficienta. Cu toate acestea, daca ai nevoie de una care sa te protejeze de particule din aer, cum ar fi virusii si bacteriile, o masca de protectie KN95 este cea mai buna optiune.

Marimea potrivita

O masca este eficienta doar daca se potriveste corect, motiv pentru care este esential sa te orientezi catre una care iti vine bine, astfel incat sa nu faci compromisuri. De exemplu cele chirurgicale sau din panza trebuie sa se potriveasca bine in jurul nasului si gurii, dar nu trebuie sa fie prea stranse.

Confort

Purtarea unei masti poate fi incomoda, mai ales daca o porti pentru perioade lungi de timp, asa ca este ideal sa te orientezi catre una cat mai confortabila.

Intretinerea si inlocuirea mastilor

Este important sa intretii si sa inlocuiesti masca, dupa cum este necesar, pentru a te asigura ca aceasta continua sa ofere o protectie adecvata. Astfel, cele de tip N95 si chirurgicale trebuie inlocuite dupa fiecare purtare sau atunci cand devin umede sau murdare, pe cand cele din panza se pot spala, pana la un punct cand devin prea uzate.

Indiferent de tipul de masca care te intereseaza, la Lupul Sanitar iti propunem o gama foarte variata, astfel incat sa nu fii nevoit sa faci compromisuri. Te bucuri de o oferta vasta, dar si de preturi atractive, motiv pentru care merita sa descoperi optiunile pe care le gasesti la noi.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro