fbpx

Care este capitala tarii Burkina Faso

Burkina Faso este o tara din Africa de Vest, situata in regiunea Sahel. Capitala tarii este Ouagadougou, care este, de asemenea, cel mai mare oras si centru economic si cultural al tarii. Ouagadougou a fost fondata in anul 1441 si a devenit capitala Burkina Faso in anul 1960, dupa ce tara a castigat independenta de la Franta.

Ouagadougou este un oras vibrant si plin de viata, cu o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Orasul este cunoscut pentru cultura sa diversa si pentru numeroasele sale festivaluri si evenimente culturale. De asemenea, Ouagadougou este un important centru comercial si de afaceri, cu o economie diversificata si o infrastructura moderna.

Ouagadougou este un important centru de educatie si cultura. Exista numeroase universitati si scoli in oras, precum Universitatea Nationala din Burkina Faso, Universitatea de Stiinte si Tehnologie din Burkina Faso si Universitatea de Arte si Design din Burkina Faso. De asemenea, exista numeroase muzee si galerii de arta in oras, precum Muzeul National din Burkina Faso si Galeria Nationala din Burkina Faso.

Ouagadougou este si un important centru turistic. Exista numeroase obiective turistice in oras, precum Palatul Prezidential, Muzeul National din Burkina Faso si Monumentul National al Independentei. De asemenea, exista numeroase parcuri si gradini in oras, precum Parcul National de la Ouagadougou si Gradina Botanica din Ouagadougou.

In concluzie, Ouagadougou este capitala Burkina Faso si un important centru economic, cultural, educational si turistic. Orasul este cunoscut pentru cultura sa diversa si pentru numeroasele sale festivaluri si evenimente culturale. De asemenea, exista numeroase obiective turistice si parcuri in oras. Ouagadougou este un oras vibrant si plin de viata, care merita vizitat.