fbpx

5 secrete de îngrijire pentru o piele mai tânără, mai sănătoasă și strălucitoare

Rafturile magazinelor sunt pline cu produse de îngrijire care ne ademenesc cu tot felul de promisiuni. Folosindu-le pe termen lung, putem avea o piele mereu tânără și strălucitoare, fără pete, erupții acneice sau leziuni. În realitate, sănătatea și frumusețea pielii depind de o rutină de îngrijire foarte bine pusă la punct, iar intervenția unui dermatolog este esențială, mai ales dacă pielea vă transmite că ceva nu este în regulă. Dermatologii sunt specialiștii care diagnostichează și tratează mii de boli diferite de piele și dețin expertiza necesară pentru a ne ajuta să avem grijă de pielea noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Iată, așadar, 5 secrete de îngrijire a pielii dezvăluite de dermatologi:

Utilizați zilnic o cremă cu protecție solară

Aplicați protecție solară în fiecare zi înainte de a ieși în aer liber. Crema de protecție solară ne poate ajuta, într-adevăr, să ne menținem tinerețea și frumusețea pielii, în ciuda înaintării în vârstă. Mii de cercetări au aratat că o cremă de protecție solară aplicată corect poate încetini îmbătrânirea pielii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea cancerului de piele. Optați pentru o cremă care are un factor de protecție solară de cel puțin 30 și este rezistentă la apă. În ceea ce îi privește pe copii, specialiștii recomandă aplicarea unei creme de protecție solară numai după ce copilul a împlinit vârsta de 6 luni.

Nu fumați

Fumatul accelerează ritmul de îmbătrânire a pielii. De asemenea, dacă obișnuiți să fumați, rănile vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca. La rândul lor, cercetările arată că fumatul agravează unele boli ale pielii, inclusiv psoriazisul.

Prezentați-vă la dermatolog

Cancerul de piele devine una dintre cele mai comune boli, însă examenele regulate ale pielii pot contribui la depistarea precoce a cancerului de piele, atunci când este foarte tratabil. Dacă observați o aluniță care diferă de celelalte sau una care își schimbă forma, care vă cauzează mâncărimi sau care sângerează, prezentați-vă la un dermatolog pentru o verificare amănunțită.

Folosiți produse de îngrijire a pielii care răspund nevoilor sale

În primul rând, trebuie să stabiliți ce tip de piele aveți, iar în funcție de asta, veți alege produsele de îngrijire care vor răspunde la toate nevoile pielii. Ce tip de piele aveți – grasă, uscată, normală, mixtă sau sensibilă? Țineți cont, de asemenea, și dacă suferiți de o afecțiune a pielii. Utilizarea produselor formulate pentru nevoile tipului personal de piele va ajuta pielea să arate excelent și să fie sănătoasă.

Înlocuiți expunerea la soare cu autobronzant

Dacă vă place aspectul pielii bronzate, folosiți un autobronzant. Ori de câte ori vă bronzați la solar sau sub razele puternice ale soarelui, vă îmbătrâniți prematur pielea. De asemenea, sporiți riscul de a suferi de cancer de piele. În schimb, un autobronzant vă poate oferi aspectul dorit fără niciun risc. Pentru a vă menține pielea sănătoasă, este esențial să o protejați de razele ultraviolete dăunătoare ale soarelui.