fbpx

vizionare placuta in franceza


COMENTARIU IMPORTANT!

Pentru a urmări o înregistrare audio sau video din Franța, este important să îi transmitem gazdei noastre că dorim să avem o vizionare plăcută (vizionare heureuse en française). De cele mai multe ori, acest lucru se face înainte de a începe vizionarea, ca o formă de politețe și bun venit în spațiul lor. Este un mod de a le arăta că apreciem că ne-au primit în casă și că suntem deschiși pentru a experimenta cultura lor într-un mod plăcut.

Cu toate acestea, dacă suntem într-un mediu online și nu avem posibilitatea de a comunica verbal, putem să transmitem acest mesaj prin intermediul chat-ului sau al comentariilor. Uneori, aceste cuvinte se vor scrie pur și simplu ca vizionare plăcută, însă pentru a adăuga o notă specială în acest mesaj, putem alege să scriem acest cuvânt în franceză: vizionare heureuse.

Scrierea și pronunțarea acestor cuvinte nu sunt extrem de complicate, așa că veți putea să surprindeți gazdele sau prietenii noștri francezi cu aceste cuvinte simple. Iată cum se scriu și cum se pronunță în limba franceză:

  • Vizionare heureuse - pentru a scrie acest cuvânt, avem nevoie de diacritice specifice limbii franceze, așa că o să folosim accentul circumflex deasupra literei "e" în primul cuvânt și cel acut deasupra literei "e" în cel de-al doilea cuvânt. Astfel, vom scrie "heureuse". Pronunția corectă ar fi aproximativ "euröz", cu un accent puternic pe silaba "eur".
  • Vizionare plăcută - acest cuvânt este mai ușor de scris și de pronunțat în franceză, deoarece nu are diacritice speciale. Se va scrie și se va pronunța pur și simplu ca "plaisante". Este important să ne amintim să nu pronunțăm ultima silabă și să accentuăm silaba "plai".

În concluzie, dacă ne dăm silința să învățăm câțiva termeni în limba franceză și să ne arătăm respectul și aprecierea noastră față de gazdele noastre franceze, vom avea parte de o experiență culturală cu adevărat plăcută și memorabilă. Așa că nu uitați să le urați o vizionare heureuse sau o vizionare plăcută, în funcție de ocazie, prietenilor și cunoștințelor voastre din Franța. Bon visionnage!

©2021 Toate drepturile rezervate. Site creat de [Numele tău]

Alte articole interesante...

1. Cat - kaat 2. Dog - dawg 3. Tree - tree 4. House - […]
- Cuvantul "foarfeca" se scrie si se pronunta "scissors" in limba engleza.
Dans cet article, nous allons parler de la façon d'écrire et de prononcer une présentation […]
Cuvantul icre se scrie "caviar" in limba engleza si se pronunta [ˈkæviɑːr].
Reclame în franceză Reclamele sunt o parte importantă a vieții cotidiene în Franța, la fel […]
În limba franceză, vocabularul este alcătuit dintr-o serie de cuvinte, expresii și fraze care sunt […]
Scenetele scurte în limba franceză sunt o formă populară de teatru, care constă într-o scurtă […]
Ma maison est un endroit spécial pour moi. C'est là que je me sens le […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro